TÜRK HALK MÜZİĞİ’NİN USTALARI SARIYER'DE | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

TÜRK HALK MÜZİĞİ’NİN USTALARI SARIYER'DE

16.05.2019
Sarıyer Belediyesi tarafından mahallelerde kurulan iftar sofraları bu kez Demirciköy Meydan ve Bahçeköy Kız Konukevi önünde vatandaşları bir araya getirdi. İftarın ardından İstinye Tersane Alanı’nda Belkıs Akkale, Tolga Sağ, Muharrem Temiz ve Cengiz Özkan’ın sahne aldığı gecede türküler hep bir ağızdan söylendi.

Ramazan ayı boyunca Sarıyer Belediyesi tarafından her mahallede kurulan sevgi sofraları bu kez Demirciköy Meydanı ve Bahçeköy’de bulunan Sarıyer Belediyesi Kız Konukevi bahçesinde vatandaşları buluşturdu. İftar alanlarını dolduran Sarıyerliler hep birlikte dualar eşliğinde oruçlarını açtı. İftarın ardından İstinye Tersane Alanı’nda Belkıs Akkale, Cengiz Özkan, Muharrem Temiz ve Tolga Sağ’ın sahne aldığı türkü gecesi düzenlendi.

 

BÜTÜN DİNLERİN VE MEZHEPLERİN TEMELİ HOŞGÖRÜ

Gecede ilk olarak sahne alan Cengiz Özkan, Tolga Sağ ve Muharrem Temiz, bu güne kadar dilden dile aktarılan türküleri seslendirdi.  Konseri izleyenler arasında bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç gecenin ikinci bölümünde Belkıs Akkale ile sahneye çıkarak usta isimlere eşlik etti. Etkinliğin sonunda kısa bir konuşma yapan Belkıs Akkale, türkülerin iyileştirici bir yanı olduğunu, bütün dinlerin ve mezheplerin temelinde hoşgörünün yattığını belirtti.