Toplum Sağlığı Merkezi ile buluşma | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Toplum Sağlığı Merkezi ile buluşma

28.03.2013
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in ziyaret ettiği Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri iade-i ziyarette bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın Aile Hekimliği uygulamasındaki yönetim yapılanması olan Toplum Sağlığı Merkezi 14 Mart 2013'te Tıp Bayramı nedeniyle Başkanımız Şükrü Genç tarafından ziyaret edilmişti.

Tıp Bayramının ardındaki sağlık emekçilerine saygı anlamına uygun olarak dile getirilen sorunlar ve bunların yerel yönetimlerce çözüm noktaları, bu ziyaretlerde irdelenmişti. İlçemiz Toplum Sağlığı Merkezi de bu olumlu ziyarete nezaketle karşılık vererek 26 Mart 2013 tarihinde Başkanımızı makamında ziyaret etti. Merkez Başkanı Dr. Ali Köprülü, Merkez hekimlerinden Dr. Anıl Güzel ve sarıyer Merkez Aile Hekimliği Merkezinden Dr. Aşkın K. Kaplan'ın katıldığı ziyarette karşılıklı yapıcı yaklaşımların verdiği memnuniyet üzerinde duruldu.

Ziyareti kamu hizmetlerinin farklı kesimlerinin buluşması olarak tanımlayan ev sahibi Başkan Şükrü Genç, "Belediyecilik asfalt dökmek, kaldırım yapmak değil sadece; sağlıkta neler yapabilirizi konuşmak ve yeni hizmet alanları üretmek de bizim sorumluluğumuzdur" şeklinde konuştu. Sarıyer Belediyesinin sağlık alanındaki ilkleri olan esnaf portör muayenesi, evlilik sağlık raporu hizmeti ve ücretsiz ilaç desteği gibi hizmetlerinden bahseden Başkanımız, Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile koordine çalışmalardan Sarıyerimizin alacağı faydaların altını çizdi.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Köprülü ise ileriye dönük çevre ve halk sağlığı çalışmalarını aktararak bu yaz döneminde yine halka açık çeşmeler gibi çevre kullanım suları ile yüzme alanlarındaki deniz suyu denetimlerinin yoğun bir şekilde uygulanacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı kurumları ile Belediyemizin buluşması, ileri tarihlerdeki sağlık faaliyetleri ve ortak çalışmalar için de coşkulu bir başlangıç oldu.