Sultanlar, Nilüfer engelini aşamadı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sultanlar, Nilüfer engelini aşamadı

17.11.2012

Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı, ligin 5. haftasında konuk ettiği Nilüfer Belediyesi’ne 3-2 mağlup oldu. Bu sonucun ardından takımımız 9 puanla 4. sırada, Nilüfer Belediyesi de 8 puanla 6. sırada yer aldı.   

Lige çok iyi bir başlangıç yaparak ilk üç maçını kazanan Boğaz’ın Sultanları, geçtiğimiz hafta lider Eczacıbaşı karşısında ilk mağlubiyetini almıştı. Kendi sahasında oynayacağı Nilüfer Belediyesi maçına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan başarılı voleybolcularımız, maç boyunca tekrarladıkları basit hataların kurbanı oldu ve uzatmaya giden maçta sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Maça tutuk başlayan Sarıyer Belediyesi, ilk teknik molaya 8-5 geride girdi. 12. sayıda eşitlik sağlansa da Nilüfer Belediyesi 2. teknik molaya gelindiğinde 2 sayılık üstünlüğe sahipti. Özellikle manşette sıkıntı yaşayan ev sahibi karşısında set sonuna doğru farkı daha da açan rakip takım, ilk seti 25-19 önde tamamladı.

2. sette gerçek kimliğini bulan ve oyuna ağırlığını koyan Boğaz’ın Sultanları özellikle Ceren ve Ortiz’in etkili oyunlarıyla seti 25- 19 kazandı.

3. sette de benzer bir oyun ortaya koyan Sultanlar, taraftarının desteğini de yanına aldı ve seti 25-20’lik skorla lehine tamamladı. Ritmini bulan ve 4. seti de alarak maçı kazanması beklenen Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı’nda ilk setteki sıkıntılar bu sette de nüksetti. Manşette yaşanan problemlere diğer basit hatalar da eklenince, konuk takım seti 25-20 kazandı ve maç, her şeyin belli olacağı karar setine uzadı.

Karar seti, karşılıklı sayılarla başladı. 8. sayıya kadar dengede giden skor, bu andan itibaren Sarıyer Belediyesi lehine değişmeye başladı ve bir ara tabelada, ev sahibinin 12-9’luk üstünlüğü görüldü. Ancak Sultanlar, 1. ve 4. setlerdeki hataları maçın final anlarında da tekrarlayınca Nilüfer Belediyesi 6-0’lık seri yakaladı ve seti 15-12, maçı da 3-2 kazandı. Lige 3’te 3’le başlayarak dikkatleri üzerine çeken Sarıyer Belediyesi Bayan Voleybol Takımı böylelikle 5. maçında 2. mağlubiyetini aldı. Nilüfer Belediyesi ise bu galibiyetle orta sıralardaki yerini korudu.  

Maçı kalabalık bir seyirci topluluğuyla birlikte Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç de izledi.