SINIF’IN ŞAİRİ RIFAT ILGAZ’A SAYGI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

SINIF’IN ŞAİRİ RIFAT ILGAZ’A SAYGI

16.12.2018
“Sınıf’ın ozanıyım mimli, Hababam Sınıfı’nın yazarıyım ünlü. Kim ne derse desin, çocuklar için yazdım hep” diyerek kendini tanıtan edebiyatın usta kalemi Rıfat Ilgaz için adını taşıyan kültür merkezinde saygı gecesi düzenlendi. Sarıyer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte büyük yazarın özel olarak hazırlanan hiperrealist silikon heykeli sevenlerini duygulandırdı.

Şiirler, oyunlar, hikayeler ve romanlarıyla edebiyatın hemen her dalında ürün vermiş bir değer olan Rıfat Ilgaz’ın adı Sarıyer’de yaşatılıyor.  Birçok alanda sanatsal faaliyetlerin gerçekleştiği Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde toplumcu şair için saygı gecesi düzenlendi. Oğlu Aydın Ilgaz’ın katıldığı etkinlikte Rıfat Ilgaz’ın gerçekle ayırt edilemeyecek şekilde yapılan heykeli sevenlerine duygusal anlar yaşattı. Edebiyatseverlerin buluştuğu anlamlı gecede Adnan Özyalçıner  anılarla Rıfat Ilgaz’ı anlatırken Gülsen Tuncer ve Orhan Alkaya ise şairin hafızalara kazınan şiirlerini okudu. Babasının Türk Edebiyatı’nda eserleri en çok çalınan yazar olduğunu vurgulayan Aydın Ilgaz konuşmasında, “Birçok film babamın bilgisi dışında çekilmiştir. Babam Hababam Sınıfı’nın hiçbir filmini izlememiştir. Çünkü kitapta yazdığı gibi değildir” dedi.

GÖRENLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Ünlü edebiyatçıyı anma programında kitaplarından ve antika eşyalardan oluşan Rıfat Ilgaz odasının açılışı yapıldı. Heykeltraş Güngör Yüksel’in 2 ayda yaptığı hiperrealist  heykel görenleri şaşkına çevirdi. Silikon kullanarak yapılan Rıfat Ilgaz heykeliyle karşılaşan Aydın Ilgaz gözyaşlarını tutamadı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile açılış kurdelesini kesen Ilgaz, “Babamın adının Sarıyer gibi çağdaş, ileri ve sanatla iç içe bir ilçede yaşamasından dolayı gurur duyuyorum. Bunlar çağdaşlığın simgesi. Dilerim ki bu tür belediyelerin sayısı çoğalsın ve özlemini çektiğimiz bahar gelsin” diye konuştu.

ÇABAMIZINI SÜRDÜRECEĞİZ

Sarıyer’i kültür ve sanatın başkenti yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şöyle konuştu; “Bir kez daha gördük ki yaşamın her alanında olduğu gibi sanata ve sanatçıya karşı sorumluluklarımız artarak devam edecek. Bu baskılar daha öncede vardı, yarın da olacak. Aydınlık dünya için çabamızı sürdüreceğiz.”

 

RIFAT ILGAZ SAYGI GECESİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ