SESLERİN ŞİFASI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SESLERİN ŞİFASI

22.11.2017
Down sendromlu çocuklar için Sarıyer Belediyesi Hizmet Binası’nda açılan Down Town Event Cafe’de ses çanakları ile terapi ve meditasyon yapan Sırma Belin, sesin birçok hastalığa şifa olabileceğini söyleyerek, “Seslerle bilinçaltı temizlenir, ağrılar azalır ve mutluluk hormonu salgılanır” dedi.

İlk kez kamu kuruluşunun içinde yer alan ve işletmeciliği Down sendromlu çocuklar tarafından yapılan Down Town Event Cafe’de ilk etkinliği gerçekleştiren Peter Hess Enstitüsü’nde eğitim almış ve ses çanakları ile ses masajı ve terapisi yapan Sırma Belin, sesin ruha ve bedene etkilerini katılımcılara anlattı.  Belin, “Seslerle çakralar dengelenir, bilinçaltın temizlenir, stresin yok olur, mutluluk hormonları salgılarsın, ağrıların azalır yok olur, iç huzura ve dinginliğe kavuşursun, yaratıcılığın, odaklanman ve öğrenmen artar. Ses mucizedir” dedi.

 

Ses yolculuğu

 

‘Ses ve Ses Çanakları ile Beden, Zihin ve Ruh Akordu’ başlıklı konuyu ele alan Sırma Belin, çalışmasının ilk bölümünde ses, frekans, rezonans konularını ele alıp, sesin bedenimiz ve ruhumuza etkilerini hazırladığı görsellerle anlattı.  Sonraki bölümde ise ses meditasyonu ile katılımcıları ‘ses yolculuğuna’ çıkararak, seslerin insan vücudundaki etkilerini gösterdi.

 

“Her bir hücremizin bir frekansı var”

 

Belin, insan bedenini bir orkestraya benzeterek, “Her bir organımızı bir müzik aleti olarak düşünün. Müzik aletlerinin akordu bozulduğunda yanlış ses çıkartarak kaos yaratırlar. Bedenimiz de öyle... Her organımızın her hücremizin bir frekansı var, olması gereken frekans dışında bir frekansa sahip olduklarında hastalıklar başlar. Stres, yorgunluk, kaygılar frekansımızın bozulmasını sağlar. O nedenle beden, zihin ve ruhumuzu zaman zaman akord etmemiz gerekir” dedi.

 

Ses çanaklarıyla meditasyon nerelerde kullanılır?

 

30 yıl önce Peter Hess tarafından geliştirilen ve Avrupa’nın birçok ülkesinde  kullanılan yöntem; hastanelerin farklı birimlerinde, yoğun bakım ünitelerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, ameliyathanelerde, okullarda öğrencilerin konsantrasyonunu arttırmada, otistiklerle yapılan çalışmalarda, hiperaktiviteyi gidermede, huzur evlerinde, psikolojik tedavilerde bizzat  tıp mensupları ve konularının uzmanları ses çanaklarından yararlanırlar.

 

Görüntüler için tıklayınız