SARIYER’E YENİ SAĞLIK YÖNETİCİLERİ GELİYOR! | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER’E YENİ SAĞLIK YÖNETİCİLERİ GELİYOR!

26.09.2014
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Yönetimi ana bilim dalının bu özel proğramı ile yüksek lisans yapan 22 kamu personeli, ülkemizin ehliyetli sağlık yöneticileri arasına katıldılar.

Sarıyer Kaymakamlığı öncülüğünde 2013-2014 döneminde "Sağlık kurumları Yöneticiliği" alanında yüksek lisans yapan kamu personeli, mezuniyetleri sonrasında başarı ve teşekkür belgelerini Sayın Kaymakamımız Ömer Karaman’dan aldılar.


Sarıyer Toplum Sağlığı Merkezi eğitim hemşiresi Kezban Gümüş tarafından düzenlenen kahvaltıda biraraya gelen yüksek lisans grubuna hitap eden Kaymakam Ömer Karaman tüm grubu tebrik etti. Konuşmasında sağlık idaresinin kamu açısından önemine değinen Karaman, "Sizler bu zor iş kolunda ülkemizin önemli bir ihtiyacını karşılamak üzere eğitim aldınız. Öncelikle bu gönüllü çabanızdan ötürü tebrik ediyorum. Ancak bu yolun burada sonlanmamasını da diliyorum. Önünüzde doktora gibi bir seçenek var ve değerlendirmenizi öneririm. Yolunuz açık olsun." dedi.


Tören sonrası açıklama yapan Belediyemiz hekimi Dr. Armağan Eren "Yüksek lisans grubu, ilçemizde bir ilki ortaya koydu. Sarıyer bu proğramla kendi içinden kendi sağlık idarecilerini çıkarıyor. Yüksek lisans eğitimlerimizin sonucu olarak bir çok akademik proje üretildi ve Y.Ö.K.'e sunuldu. Benim projem ise geçtiğimiz yılın ölüm vakalarının değerlendirmesi idi. Bu projenin akademik temeli haricinde Sarıyerlileri ilgilendiren önemli bir yanı var. Bilindiği üzere, evde ölümlere ile ilgili defin işlemleri belediyenin sorumluluğunda. Çalışmam ile belediyemiz’in geçmiş yılllardaki ölümleri yaş ve nedenleri ile değerlendirme ve bir öngörü geliştirme şansı olacak, yani Sarıyer Belediyesi bir ölüm-sağlık haritası çıkarabilecek."


Yüksek lisans grubu adına törene katılan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Asuman Kerem Şıralı, Belediyemiz hekimlerinden Dr. Armağan Eren, İlçe Tarım Müdürlüğü’nden veteriner hekim Derviş Saylık, Toplum Sağlığı Merkezi’nden Hemşire Kezban Gümüş, İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden Ebe Derya Özmen, İlçe Mal Müdürlüğü’nden Zehra Karaman, İlçemiz muhtelif sağlık kurumlarının personelleri Hemşire Arzu Harputlu, Ebe Aslı Sarıbal, Ebe Ümmügülsüm Uygur, Ebe Meral Erdoğdu ve Laboratuar teknisyeni Sevda Uzun Dırvar, başarı ve teşekkür belgelerini aldıktan sonra yeni görevi için İlçemizden ayrılacak olan Kaymakam Ömer Karaman’a destek ve ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.