Sarıyer’e bir yaşam evi daha | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyer’e bir yaşam evi daha

02.11.2013

Özellikle yaşlı ve emekli vatandaşların sosyal hayattan uzaklaşmalarına engel olmak amacıyla kurulan Yaşam Evleri’ne bir yenisi daha eklendi. Yeniköy Bağlar Yaşam Evi Başkan Şükrü Genç’in katılımıyla yapıldı. 

Daha önce Darüşşafaka, Kazım Karabekir ve Cumhuriyet Mahalleleri’ne kurulan ve vatandaşlar tarafından çok beğenilerek yoğun ilgi gösterilen Yaşam Evleri sayısı Yeniköy Bağlar ile birlikte 4’e çıktı. 
Vatandaşların bir araya gelerek sosyalleştiği, ikram edilen çaylarını yudumlarken kitap-günlük gazetelerini okudukları, çeşitli oyunlar oynayarak (tavla-satranç) nitelikli zaman geçirebildikleri Yaşam Evleri aynı zamanda yurttaşların önemli günlerini kutladıkları mekanlar olarak da hizmet veriyor. 
 
Halk ve Başkan el ele 
 
Açılış töreninin başında sahne alan İstanbul Teknik Üniversitesi Karadeniz Yöresi Halk Oyunu Ekibi gösterileriyle izleyenlere keyif verdi. Gösterinin ardından halkın ısrarıyla tekrar sahneye gelen ekibe bu kez Belediye Başkanı Şükrü Genç ve vatandaşlarda katıldı. Yaşam alanı oluşturmak için kurulan Yaşam Evi açılış töreninden itibaren birleştirici rolünü oynadı. Halk, Başkan ve halk oyun ekibi hep birlikte horon oynadı. 
 
Muhtar Cevahiroğlu’ndan Teşekkür
 
Halk oyunu arkasından ilk konuşmayı yapan Yeniköy Mahalle Muhtarı Engin Cevahiroğlu konuşmasına kazandırılan bu yaşam alanı için Belediye Başkanı Şükrü Genç’e teşekkür ederek başladı. Konuşmasında Atatürk’ün sözüyle devam eden Muhtar Cevahiroğlu, “Bu vatan çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya değer diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün özlemi tüm ülkeyi ağaçlandırmak ve yeşillendirmekti” şeklinde konuştu. 
 
Yine halk istedi belediye yaptı
 
Göreve geldiği günden bu yana halkın istemediği hiçbir evrağı imzalamayacağını ve halkın taleplerinin her zaman ilk önceliği olacaklarını belirten Başkan Genç, Bağlar Yaşam Evi’nin de bu doğrultuda oluşturulduğunu ifade etti. Yaşamın bir parçası olan yaşam evlerinin ev sahipliğini vatandaşların yapacağının altını çizen Başkan Şükrü Genç, “Darüşafaka’da, Cumhuriyet Mahallesi’nde ve Kazım Karabekir ve Kocataş’ın birleştiği yerde olduğu gibi vatandaşlar buraları sahiplendiler. Çünkü buralar şehrin merkezinde son nefes alınabilecek yerler. Sarıyer’in bu tarz alanlara daha çok ihtiyacı var. 
Yaşam ve semt evleri bizim 5 yıldır topluma sunduğumuz en önemli yatırımların başında geliyor. Türk toplumunun geleneği olan birlikte ve beraber olmak, sohbet etmek, derdi ve mutluluğu birlikte paylaşma yerleri olarak bu yerlerin önemi çok fazla. Sarıyer’de araziler çok kıymetli olduğu için ve daha önce yapılan imar planlarında halkın kullanımına açılacak yerlerin yeterince planlanmamasından dolayı bu tarz yerleri kiralayarak halkın kullanımına açıyoruz. Poligon’da olduğu gibi Cevahir Spor Tesisleri’ni aynı şekilde kiralayarak, halkın kullanımına açtık. Sizler buraları sahiplendikçe gerçek sahipleri gelip buraya oturacaktır. Herhangi birine buralar kiraya verilmeyecektir. Bu tür tesisler açıldığında halkı görüyorsak bu bizim için en büyük mükafattır. O zaman başarılı oluruz. Yaşam için bir yer kuruluyor. Bu yaşam evinde sizlerin yerlerinizi almanızı, ev sahipliği yapmanızı istiyoruz. Ev sahibi sizlersiniz ve ben size çay içmeye geleceğim. Bu geleneği Sarıyer’in her bir bölgesinde devam ettirmek zorundayız. Türkiye’nin geleceği çocuklarımız için yapacağız” dedi. 
 
Başkan Genç’in konuşmasından sonra kurdele kesimine geçildi. 
 
Haberin Videosu için :