Sarıyer’den Sofya'ya | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyer’den Sofya'ya

19.12.2011
Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün öncülüğünde 7 gencimizi Sofya'ya gönderdik.

Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün Nisan ayında Bulgaristan’dan “Institute for European Initiatives” ile ortaklaşa hazırladığı,” Yerel Yönetimlerde Avrupalı Gençler” (The Young People Of Europe In The Local Authority), Ulusal Ajans’ın,1.1 Gençlik Projeleri kapsamında gençlerimizi Bulgaristan’a gönderdik.

17-30 yaş arasında  20 üniversite öğrencisinden oluşan grubun oluşturduğu projenin ana hedefi; Yerel yönetimlere gençlerin doğrudan katılımının sağlanması, proje kapsamında, gençler ile çalışan kuruluşların kapasitelerinin artırılması ve gençlerin yerel düzeyde karar alma sürecine katılımlarının teşvik edilmesi için bilgi düzeylerinin geliştirilmesini amaçlayan uluslararası gençlik değişimi projesidir.

Proje kapsamında; programın sürdürülebilirliğini sağlamak ve programı geliştirmek için sonraki dönemlerde de teşvik edilmeleri amacıyla gençler, Vazrazhdane Belediye Başkanı ve Bulgaristan’ın en önemli dış ilişkiler lobi kuruluşu olan The Atlantic Club’ın kurucusu Eski Dışişleri Bakanı, Solomon Passy başta olmak üzere, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin görüşlerinin paylaşıldığı panellere ve toplantılara katıldılar.

Program sürecinde; Sofya Cervantes Enstitüsü’nde düzenlenen tiyatro gösterisinde ve yapılan diğer kültür gezileri sırasında Sarıyerli gençlerimiz, kültürlerarası diyalog konusunda Bulgar gençler ile müzakere etme fırsatı yakaladılar.


Sarıyer’den giden genç delegasyonun grup lideri Berk Ertuğrul, program sürecinin Bulgaristan’daki seçim sürecine denk gelmesi nedeni ile oradaki seçim sürecini şu şekilde yorumladı:  ”Bulgaristan’da bulunduğumuz süre içerisinde hem genel seçimler, hem de belediye seçimlerinin ilk turu yapıldı. Bu yüzden Bulgaristan’daki siyasi havanın çok rahat olduğunu gördük. Öncelikle belirtmeliyim ki; Bulgaristan’daki seçim atmosferi Türkiye’deki kadar renkli değildi. Televizyonlarda tartışmalar, reklamlar, sokaklarda ilanlar ve bayraklar hiç yoktu. Seçim araçlarında ise; ses sistemi dahi yoktu. Adaylar yaptıkları icraatlarla ancak haber bültenlerinde kendilerini tanıtabildi. Bunun daha adil bir seçim yöntemi olduğu görülse de demokratik olmayan noktalar da mevcuttu. “

Ulusal ve uluslar arası projeler ile halkımıza hizmet eden Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü yeni projeler ile hizmetlerine devam edecektir.