SARIYER’DEN RİZE’YE GÖNÜL KÖPRÜSÜ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER’DEN RİZE’YE GÖNÜL KÖPRÜSÜ

23.07.2014

Sarıyer’de yaşayan Rizeliler, Kadir Gecesi için köylerinde düzenlenen iftar yemeğine katıldılar. Sarıyer Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla Rize’nin Elmalı ve Yiğitler Köyü’ne giden dernek üyeleri, hem akrabaları ile hasret giderdi hem de 25 yıldır sürdürülen geleneği bir kez daha yaşadı. Kadir Gecesi nedeniyle kurulan sofrada iftarını açan köy halkı, teravih namazından sonra Yiğitler Camisi’nde bulunan Sakal-ı Şerif’e yüz sürdü. 

İstinye’de bulunan Rize Merkez Elmalı Köyü Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği ve Rize Merkez Yiğitler Köyü Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği üyeleri her yıl olduğu gibi bu yılda Sarıyer Belediyesi’nin katkıları ile bin 250 kilometre yol aşarak köylerinde düzenlenen Kadir Gecesi etkinliğine katıldılar. Hemşerileri ve akrabaları ile buluşan vatandaşlar, Elmalı ve Yiğitler Köyü meydanında kurulan kazanlarda pişirilen yemeklerle oruçlarını açtılar. Yiğitler Köyü Muhtarı Zeki Kabil ve Elmalı Köyü Muhtarı Salih Satır, köylerinde verilen iftar yemeğinde vatandaşlarla yakından ilgilendiler. İki yıl önce Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı etkinliği gelecek yıllara da taşımak istediklerini ifade eden Rize Merkez Elmalı Köyü Derneği Başkan Yardımcısı Nuri Yıldız, “16 mahalleden oluşan köyümüzde bu geleneğimizi 18 yıldır sürdürüyoruz. Amacımız uzakta yaşayan köy halkımızın katılımıyla hep birlikte oruçlarımızı açmak, dualarımızı etmek. Sarıyer’de yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımını sağlayan Sarıyer Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
Yiğitler Köyü Camisi’nde kurulan iftar yemeği için yoğun bir hazırlık yapan Rize Merkez Yiğitler Köyü Derneği Başkanı Ahmet Akıncı, “Bugün burada 25 yıllık geleneği yerine getirmek için toplandık. Kadir Gecesi’nde köy halkını bir araya toplayarak kurduğumuz iftar sofrasında oruçlarımızı açıp, daha sonra dualarımızı ediyoruz. İstanbul’da ki dernek üyelerimizin ulaşmasına katkısı olan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çok teşekkür ediyoruz. Kendisini de bu gecede aramızda görmek isterdik” şeklinde konuştu. 
 
Yiğitler Köyü sakinleri, iftar yemeğinin ardından teravih namazını kılarlarken, yaklaşık 50 yıl önce 3 yakın arkadaş sayesinde köylerinde ki camiye getirilen ve 40 kat beze sarılı şekilde muhafaza edilen Sakal-ı Şerif’e yüz sürüp, dua ettiler.