Sarıyer’de Fransız rüzgârı esmeye başladı. | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyer’de Fransız rüzgârı esmeye başladı.

16.01.2013

Fransız markalarını çatısı altında buluşturan Comite Colbert’in, Fransız moda tarzını Türkiye’de tanıtmak amacıyla düzenlediği Colbert Festivali, İstinye Park’ta düzenlenen bir törenle açıldı. Açılışa Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Fransa İstanbul Başkonsolosu Herve Magro, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, İstinye Park Yönetim Kurulu eşbaşkanları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun da katıldı. Etkinlikte Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir ve Siyaset Danışmanı Gülfem Saydan eşlik etti.

Modernlik ve geleneği bağdaştıran kültürler

16-22 Ocak tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle sürecek festivalin açılış konuşmasında, Nişantaşı’nı Şanzelize’ye (Champ Elysees) benzeten Bakan Bricq, Türkiye ve Fransa’nın güçlü kültürleriyle modernlik ve geleneği bağdaştırdığını dile getirdi. Fransa Dış Ticaret Bakanı Bricq, konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bu etkinliğin bugün Türkiye’nin ekonomi başkenti olan İstanbul’da yapılması buraya duyduğumuz saygının ifadesidir. Etkinliğimiz, İstanbul’un bütün dünyada yıldız gibi parlamasına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Sizleri ayrıca altyapınızın mükemmelliği ve kalitesi için kutlamak istiyorum. Benimle beraber buraya gelen Fransız markaları burada bulunmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler. Türkiye bizim için stratejik bir ortaktır. Bugün sadece Fransız lüksünü değil Türkiye ile Fransa arasındaki ilişkilerin hem ekonomik hem de siyasi alandaki mükemmelliğini de keşfedeceğiz.”

Bakan Bricq’in konuşması sonrasında kurdele seremonisi düzenlendi. Seremoninin ardından Bakan Bricq, Başkan Genç ve diğer protokol üyeleri Lüks Sokağı’nda, Fransız markalarının 6 farklı mağazasını ziyaret etti. Bricq, Genç ve beraberindeki heyet, mağaza çalışanlarından ürünlerle ilgili bilgi aldı ve hazırlanan enstalasyonları inceledi.