SARIYER’DE DERS ZİLİ HEYECANI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER’DE DERS ZİLİ HEYECANI

17.09.2018
Sarıyer’de 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Mehmet İpgin İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. Birçok öğrenci, veli ve öğretmenin heyecanını ortak olan Belediye Başkanı Şükrü Genç, her sene aynı duygularla çocuklarla bir arada olduğunu söyleyerek; "Çocukluğumuzda olanaksızlıktan dolayı bize yapılamayanları şimdi çocuklara yapmak istiyorum” dedi.

Sarıyerli 48 bin 23 öğrenci için bu sabah ders zili çaldı. Yeni eğitim-öğretim yılı kapsamında Büyükdere Mehmet İpgin İlkokulu’nda bir tören düzenlendi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program şiir dinletisi, okul korosu ve halk oyunları gösterisiyle devam etti. Törene Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar ve çok sayıda veli katıldı. Her yıl olduğu gibi bu yılda çocukların ve ailelerinin mutluluğuna ortak olan Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada, “Her yeni öğretim yılının başlangıcında yeni duygularla tekrar geliyoruz buraya. Giderek düşen eğitim kalitesini yükseltmenin elimizde olduğunu bilmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ulusumuz için bir değerdir. Onun çizdiği yol yazılarda kalmamalıdır” dedi.

 

“FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

“Gelecek Benim Ben Geleceğim” projesi kapsamında ilçedeki okulların lojistik ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Başkan Genç, velilere ve öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi. Başkan Genç şöyle konuştu: “Belediye olarak elimizden geldiğince okullara destek oluyoruz. Bizim Milli Eğitim’le yarışma gibi bir derdimiz olamaz. Çocukların eksiklerini kapatarak, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz. Her yıl gerçekten ihtiyacı olan öğrencilerimize burs desteği veriyoruz. Geçen yıl bu sayı 7500’ü buldu. Bu ilçeyi yönetenler ve yaşayanlar olarak el birliği içinde çalışırsak, her alandaki eksikleri tamamlarız. Yeni eğitim yılında eğitim alması gereken tüm dünya çocuklarına, ulusumuza başarılar ve sağlıklar diliyorum”