SARIYERLİLERDEN NEYZEN’E TAM NOT | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYERLİLERDEN NEYZEN’E TAM NOT

03.01.2018
Tiyatro sanatçısı Hüseyin Poyraz’ın Neyzen Tevfik'in hayatından derlediği ‘Neyzen Deli mi Veli mi’ isimli oyun Sarıyerli izleyicisiyle buluştu. Oyunda Neyzen Tevfik’in hayatı, Atatürk ve Cumhuriyete olan bağlılığı, kesitler halinde izleyiciyle paylaşıldı.

Şair-Aktör Hüseyin Poyraz’ın Neyzen Tevfik'in hayatından derlediği ve iki perde olarak sahnelenen ‘Neyzen: Deli mi, Veli mi’ isimli tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu. Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşen galada Neyzen Tevfik'in hayatından çarpıcı kesitler izleyiciye sunuldu. Oyunda Neyzen Tevfik’in hayatı, Atatürk ve Cumhuriyete olan bağlılığı, felsefesi, sanatı ve anılarından kesitler aktarıldı. Şiirlerini kendi sesinden okuyarak zenginleştiren Poyraz, ayakta alkışlandı.  Sanatçı Adem Aslandoğan’ın verdiği konserde Neyzen türküleri seslendirildi.  

 

HEDEF OYUNU TÜRKİYE’DE SAHNELEMEK

Neyzen Tevfik’e duyduğu hayranlığı anlatan Poyraz, hedeflerinin oyunu tüm Türkiye’de sahnelemek olduğunu söyledi. Poyraz, “Neyzen hakkında o kadar çok bilgi vardı ki. Bunların içinden derleme yapmam gerekiyordu. Uzun süren çalışma sonrasında derlemeleri yaptım. Daha sonra sahne düzenlemesi ve kostüm seçimine kadar her detayı titizlikle takip ettim. Oyunumuzu İlk olarak Kemer’de sahneledik. Hedefimiz şimdi oyunumuzu tüm Türkiye’de sahnelemek” dedi. İngiltere Kraliyet Tiyatrosu ve birçok platformda oyunlarını sahneleyen Poyraz, daha önce de Yılmaz Güney’in hayatını anlatan ‘Çirkin Kral’ isimli tek kişilik oyunla izleyiciyle buluşmuştu.