Sarıyerli öğrenciler ders başı yaptı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyerli öğrenciler ders başı yaptı

16.09.2013

Yeni eğitim öğretim yılının ilk zilinin çalmasıyla Sarıyer’de 50 bine yakın öğrenci ve 2 bin 500 öğretmen derse başladı. 2013-2014 eğitim öğretim yılının açılış töreni Türkan Şoray İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Törene Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende öğrenciler hazırladıkları şiirleri ve marşları okudular. Törene katılan velilerin bu sene birinci sınıfa başlayan öğrenciler kadar heyecanlı oldukları gözlendi. 

Törende yaptığı konuşmada Sarıyer’de ki okulların genel durumu hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, “Fiziki olarak okullarımızın yapımı hızla devam ediyor. 8 okulumuzun deprem güçlendirmesine alındı. Bir okulumuz yıkılıp yeniden yapılacak. Anadolu Sağlık Meslek ve Anadolu Otelcilik Turizm Meslek liseleriyle Sarıyer’de eğitim öğretimimiz devam ediyor” dedi. 
 
Genç; “Eğitimli bir toplumla beraber yürümek zorundayız”
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere, öğretmenlere başarılar dilerken, “Yol çok uzun ve yorulmadan, bu ülkenin geleceğini teminat altına almak için yürümek zorundayız. Eğitimin hiçbir şekilde aksatılmadan yerine getirilmesi gerekiyor. Eğitimli bir toplumla beraber yürümek zorundayız. Türkiye’nin geleceğinin alt yapısını oluşturan öğretmenlerimize; sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getiren velilerimize;  disiplinli bir şekilde çalışan öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Belediye başkanı olarak sorumluluklarım var, sizlerin de öğrenci olarak sorumluluklarınız var. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının sağlıklı, vatanımıza yararlı insanların yetiştirilmesi anlamında başarılı ve barış dolu bir yıl olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 
 
Sarıyer’de eğitim öğretim kalitesinin İstanbul’un çok üstünde olması için adım adım ilerlediğinin altını çizen Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “17 milyon insanın yaşadığı yerde Sarıyer’de sınıflarda derslik başına düşen öğrenci standardımız Türkiye’nin çok üzerindedir. Okulların yapılmasında önümüzde ki yıl çok büyük hamle yapacağız. Hayırsever vatandaşlarımızı eğitim öğretimin içinde görmeye yönelik çalışmalarımız bütün hızıyla devam edecektir” dedi.