Sarıyerli gençlere Avrupa’nın kapılarını açıyoruz | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyerli gençlere Avrupa’nın kapılarını açıyoruz

03.01.2013

Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün başvurduğu Ulusal Ajans’ın Eylem-2 Programı kapsamındaki AGH (Avrupa Gönüllü Hizmeti) Projesi ile birlikte gençleri AB ülkelerine gönüllü olarak göndermeye başlıyoruz.

Gönüllülerin yiyecek, barınma, dil eğitimi, yerel ulaşım, sigorta, bireysel bakım ve az miktarda cep harçlığı alabildiği bu proje, 18-30 yaş arası gençlerin 2-12 ay süreyle bir AB ülkesinde gönüllü olmasına imkân tanıyor. Proje ile özellikle gençler arasında dayanışma ve hoşgörünün, ayrıca aktif vatandaşlık bilincinin ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesini amaçlıyoruz.

Kurumumuz, Kasım 2012'de Koordinatör Kuruluş ve Gönderen Kuruluş olarak aldığı akreditasyonla, AGH projesi kapsamında yurtdışına 40 Sarıyerli genci gönderecektir. Bu projede imkânları sınırlı ve engelli gençlerimize de fırsat tanınacak, kısa süreli (2-8 hafta) olarak bir AB ülkesinde gönüllü şekilde kalmalarına olanak sağlanacaktır. Bununla birlikte, engelli genç yalnız başına gidebilecek durumda değilse refakatçisinin masrafları da tamamen karşılanacaktır.

Sarıyer’de temsiliyeti sağlamak adına ilçenin her mahallesinden birer gönüllü seçilecek. Gönüllüleri seçerken baktığımız en önemli özellikler daha önce yaptığınız gönüllü çalışmalarınız, yaşama bakış açınız, deneyimleriniz, bu projeden beklentileriniz, gideceğiniz projeye yapabileceğiniz katkılardır.  AGH için yabancı dil bilme zorunluluğu olmamakla birlikte, kurumumuz göndereceği gönüllülerin gittikleri ülkede zorluk yaşamamaları için en azından iletişim kuracak düzeyde İngilizce bilmelerini programa katılım için bir ön koşul saymaktadır.

 Avrupa Gönüllü Hizmeti projesinin Sarıyerli gençlerimize yepyeni ufuklar açmasını diliyoruz.

AGH programına katılmak istiyorsanız, aşağıdaki süreci takip etmeniz gerekiyor:
•    Türkiye Ulusal Ajansı'nın web sitesinden Eylem-2 programını detaylı olarak okuyun.
•    Gitmek istediğiniz ülkeye ve katılmak istediğiniz proje alanına karar verin. Bu süreçte AGH'nin kurum veritabanından yararlanabilirsiniz.
•    Europass formatında CV'nizi ve motivasyon mektubunuzu hazırlayın. Ardından, hazırladığınız belgeleri ab@sariyer.bel.tr adresine e-posta ile gönderebilirsiniz.
•    AGH projelerine başvuru için yılda 3 dönem vardır. Başvuru yaparken bu tarihlere dikkat etmeniz ve süreç içinde sizden istenen bilgi ve belgeleri yetkili kişilere ulaştırmanız çok önemlidir.