Sarıyerli çocuklar 10 Kasım'da Ata'sına koştu | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyerli çocuklar 10 Kasım'da Ata'sına koştu

12.11.2013

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fiziken aramızdan ayrılışının 75. yılı dolayısıyla, Sarıyer Belediyesi’nin sağladığı ulaşım ve lojistik destekle Ankara’ya giden Sarıyerli çocuklar, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder’e; “Seni unutmadık, unutmayacağız” dediler. 


Sagemli (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) ve Yağmur Çocuklar Özel Eğitim Merkezi Sarıyer Şubesi bünyesinde eğitim gören ve çoğunluğu engelli öğrencilerden oluşan kafile, Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz istirahatgahını ziyaret etti.

Çanakkale’deki kahramanlar da unutulmadı

Sarıyer Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ve Engelli Koordinasyon Merkezi’nin düzenli olarak yürüttüğü kültür programları dahilinde gerçekleşen etkinlikler çerçevesinde ayrıca Gelibolu Milli Parkı ve Şehitliği’ne düzenlenen geziye, Sagem (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) şubelerinden 130 öğrenci, 40 Sagem eğitmeni, 6 Konuk Evi öğrencisinin katılımı ile toplamda 176 kişi katıldı. 

Milli mücadelenin eşsiz kahramanlıklarını barındıran Çanakkale, onu görmeye gelen Sarıyerli çocukların hafızalarına gururla kazındı. Gezi süresince Çanakkale Destanı hakkında uzman rehberlerden bilgi alan öğrencilerin gezi programında; Anıt ve Şehitlikler, Çanakkale Şehitler Abidesi, Şahindere Şehitliği, 57. Alay Şehitliği, Kilitbahir Kalesi, Seddülbahir Ertuğrul Tabyası ve Savaş Müzesi vardı.