SARIYER BELEDİYESİ 3. EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

SARIYER BELEDİYESİ 3. EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

25.09.2014
EDEBİYAT VE MEDYA DÜNYASININ USTA KALEMLERİ VE ÜNLÜ İSİMLERİ SARIYER’DE “EDEBİYAT GÜNLERİ” NDE BİR ARAYA GELİYOR.

“YAŞAR KEMAL’E SARIYER’DE BEYAZ MARTI ONUR ÖDÜLÜ”

Sarıyer Belediyesi’nin her yıl düzenlediği “Edebiyat Günleri”nin 3.sü 25 Eylül’de Sarıyer Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda düzenen çeşitli etkinliklerle başlıyor. Sarıyer Belediyesi’nin bu yılki etkinliklerinde ağırlayacağı konuklar arasında edebiyat ve medya dünyasının ünlü isim ve usta kalemleri de var. Bu yıl ilk kez verilecek olan “Beyaz Martı Onur Ödülü” ise usta kalem edebiyat dünyasının dev çınarı Yaşar Kemal’a verilecek. Etkinlik alanı bu 4 gün boyunca  imza günleri, söyleşiler, şiir teknesi ve konserlerle renklenecek.

“EDEBİYAT YAPIYORUZ”
“Sarıyer Edebiyat Günleri bu yıl, Yaşar KEMAL, Can DÜNDAR, Ece TEMELKURAN, Enver AYSEVER, Ayşe KULİN, Buket UZUNER, Işıl ÖZGENTÜRK, Küçük İSKENDER, Hıfzı TOPUZ, Atilla DORSAY, İsmail KÜÇÜKKAYA, Irmak ZİLELİ, Arif KESKİNER, Şükran SONER, Erdal ATABEK, Kahraman TAZEOĞLU, Yalvaç URAL, Haydar ERGÜLEN, Nurduran DUMAN ve Tuncay ÖZKAN gibi isimleri okur ve sevenleriyle buluşturacak. 

YAŞAR KEMAL’E ONUR ÖDÜLÜ
Üçüncüsü düzenlenen “Edebiyat Günleri” içerisinde bu yıl bir ilki başlatan Sarıyer Belediyesi her yıl bir  yazara “Beyaz Martı Onur Ödülü”  verecek. 2014 yılı ödülü Türk Edebiyatı’nın çınarı Yaşar Kemal’e Cumartesi 19:30’da takdim edilecektir. 

BOĞAZDA ŞİİR TEKNESİ
Edebiyat Günleri çerçevesinde her gün boğazda şiir keyfi yaşanacak. Etkinlik boyunca her gün şiir teknesi kaldırılarak şiirler boğaza karşı okunacak. İlk gün konuğu şair Küçük İSKENDER olacak. Diğer günlerde ise Şeref Bilsel, Haydar Ergülen -  Nurduran Duman ve Sarıyerli şairler eşliğinde şiir yolculuğu yapılacak.

SARIYERLİ YAZARLAR DA OKURLARIYLA BULUŞACAK
Sarıyer Edebiyat Günleri’nde Sarıyer’in usta kalemleri de unutulmadı. Etkinlik boyunca Sarıyerli yazarlar izma günleri ve söyleşilerde okurla buluşturulacak.
 

 Programı dijital izlemek için resmi tıklayınız!