Sarıyer, güleryüzlü vekil Şafak Pavey'i ağırladı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Sarıyer, güleryüzlü vekil Şafak Pavey'i ağırladı

14.12.2013
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü ve Sarıyer Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin ortak organizasyonuyla Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda “Çevre ve İnsan” konulu bir konferans verdi.
 
Başkan Genç ve Pavey, Malatyalılar Derneği kahvaltısında buluştu
 
Koferans öncesi Malatyalılar Derneği’nin organize ettiği kahvaltıda bir araya gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Sarıyer’de yaşayan Malatyalı vatandaşlarla sohbet etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Genç, bu tür kahvaltıların birlik ve beraberliği arttıran önemli unsurlar olduğunu dile getirdi.
 
Konferansa ilgi büyük oldu
 
Başkan Genç ve Şafak Pavey kahvaltının ardından geldikleri Sarıyer Kapalı Spor Salonu’nda coşkulu alkışlarla karşılandı. Salona el ele giren ikiliye ilgi büyük oldu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Kent Konseyi Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Emin Turan'ın ardından CHP Kadın Kolları üyesi ve Sarıyer Belediye Meclisi aday adayı Dilek Canbay, geçtiğimiz aylarda boğazı yüzerek geçen ve çevre felaketinin vahim durumunu ortaya seren domuz sürüsüne atıfta bulunarak “Domuz ailesinin mesajı” başlıklı bir konuşma yaptı. Domuz ailesinin bu hareketinin aslında biz insanlara çevre katliamının büyük bir uyarısı olduğunu sözlerine ekleyen Dilek Canbay, keşke içinde bulunduğumuz durumu domuzlardan öğrenmek zorunda kalmasaydık dedi. 
 
Başkan Genç: Çevre bilinci, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır.
 
Konuşmasına; “Bizim, çocuklarımıza borcumuz var” sözleriyle başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye olarak mevcut mevzuat ve yasaları, özellikle toplumdan yana, doğadan yana kullanmak için uğraş verdiklerini dile getirdi. Toplumun da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini isteyen Başkan Genç; “Unutmayalım ki; çevre bilinci, çocuklarımıza bırakacağımız en önemli mirastır” diye konuştu.
 
Şafak Pavey: Hükümet, gerçekleştirdiği projelerle “beton vesayeti” kurdu. 
 
Büyük sevgi gösterileriyle konuşmasına başlayan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, sözlerini İstanbul’da gerçekleştirilen büyük doğa tahribatlarına yol açacak projelerle sürdürdü. İstanbul’da başlatılan bir değil birçok çılgın proje olduğunu vurgulayan Pavey, AKP’nin çılgınlıkları doğayı ve canlıları yok etmektedir dedi. Pavey şöyle konuştu; “AKP, İstanbul’da ‘Beton vesayeti’ oluşturmuştur. Sadece İstanbul’da da değil, ülkemizin doğa harikası bölgelerinde başlattığı HES (Hidro Elektrik Santrali) inşaatlarıyla akarsuları kurutmuş, bu konuda tepki ve eylem koyan ve bu uğurda canını veren Metin Lokumcu gibi vatanseverlere de acımamıştır” Küresel ısınmanın arttığına da dikkat çeken Pavey; “Hal böyleyken bir de üretilen hatalı politikalar ve bilinçsiz projelerle küresel ısınma tahribatı artmıştır” 
 
“İnşa edilen yeni köprü de, çevresini beton obezine çevirecek”
 
Çevrenin sadece insanoğlu için değil, akarsu kenarındaki ağaç dalının üzerinde bulunan kurtçuğun düşmesini bekleyen sudaki balık için de önemli olduğunun altını çizen Pavey, son olarak sözü yapımına başlanan 3. köprü projesine getirdi. 2. köprü örneğini veren Pavey, inşa edilen yeni köprünün de çevresini beton obezine çevireceğini ve etrafındaki yerleşim yerlerinin plansız bir şekilde nüfus artışına sebep olarak ekonomiyi alt üst edeceğini belirtti. Deniz kültürünü ve deniz trafiğini oluşturacak akıllı, bilinçli projelerle sorunun çok rahat bir şekilde çözüleceğini söyleyen Pavey; “Gelin hep beraber, elimizde kalan ormanların önüne oturalım, eğer sizlerin de yeni eylem fikirleriniz varsa ben de bunlara katılacağıma söz veriyorum. İstanbul’u bir sonraki medeniyete, hak ettiği şekliyle teslim edelim” dedi. Konferans, Belgrad Ormanı Koruma Gönüllüleri Derneği Başkanı Abdülkadir Bilge’nin konuşmasının ardından soru-cevap şeklinde interaktif bir şekilde devam etti.
 
Başkan Genç, Maden Mahallesi’nde halkla buluştu
 
Şafak Pavey’i yolcu ettikten sonra hafta sonu mesaisine devam eden Başkan Genç, Maden Mahallesi’nde yapımı devam eden Yaşam Evi inşaatını inceledi, yetkililerden bilgi aldı ve gerekli direktifleri verdi. Ardından Madenli yurttaşlarla bir araya gelen Başkan Genç, esnafı dükkanlarında ziyaret edip sohbet etti.