Roş Aşana’da barış ve kardeşlik yemeğinde buluştuk | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Roş Aşana’da barış ve kardeşlik yemeğinde buluştuk

05.09.2013
Musevi takvimine göre yılbaşı olarak kutlanan Roş Aşana gününde Musevi yurttaşlar, Müslüman komşularıyla Sarıyer Belediyesi’nin hazırladığı sofrada buluştu. 
 
Darüşşafaka Yaşam Evi bahçesinde düzenlenen yemekte, Roş Aşana sofrasına özgü yiyecekler sunuldu. Yurttaşları bu geleneksel kutlama yemeğinde yalnız bırakmayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yemek öncesinde mahalle sakinleriyle bir süre sohbet etti.
 
Yemeğin ardından günün niteliğini belirtir konuşmalar yapıldı. İlk konuşmayı gerçekleştiren Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, “ Ne mutlu ki; hep bir arada Roş Aşana’yı kutluyoruz. Bu birlikteliği sağlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
 
Başkan Genç: Merdivenler değil, asıl kafaların boyanması önemli
 
Darüşşafaka Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıuçak’ın ardından söz alan ve konuşması sık sık alkışlarla kesilen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç sözlerine, Sarıuçak’ın Sarıyer’de bulunan merdivenlerin gökkuşağı gibi boyanması doğrultusundaki talebine atıfta bulunarak başladı. Başkan Genç, merdivenlerin boyanmasının kolay olduğunu, zor olanın ise kafaların boyanması olduğunu söyledi. Başkan Genç; “Kim isterse eline bir kutu boya alıp merdivenleri rahatlıkla rengarenk yapabilir, biz belediye olarak o merdivenleri tekrar grileştirmeyeceğimize söz veriyoruz. Asıl önemli olan kafaların renkliliğidir, kafaların boyanmasıdır” diye konuştu. 
 
“Biz, Sarıyer’de “Barış”ı iktidara getirmek için çalışıyoruz”
 
Konuşmasının sonunda 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne de değinen Başkan Genç, barışın bir yaşam biçimi yapılmasını, bir gün değil bir ömür sürmesini diledi. İnsanlığın varoluşundan bu yana her düşüncenin iktidar olduğunu fakat bir tek “Barış”ın iktidara gelmediğine vurgu yapan Genç; “Biz Sarıyer’de “Barış”ı iktidara taşımak için çalışıyoruz” diye konuştu. Genç son olarak, Roş Aşana sofrasında barışsever insanlarla bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
 
Yemeğe Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyesi Gökan Zeybek, Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Adnan Ayber ve Mehmet Metillide katıldı.

Haberin Videosu :