Özel eğitimde yeni yaklaşımlar | SARIYER BELEDİYESİ

Özel eğitimde yeni yaklaşımlar

18.10.2012

Özel Gereksinimli Çocuklarda ABA Yaklaşımı ve Komünikasyon Becerileri (Applied Behavioral Analysis -Uygulamalı Davranış Analizi) konulu seminer, Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Sarıyer Belediyesi’yle Algı Eğitim-Öğretim Yöntemleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği seminere Davranış Terapisti ve ABA Uzmanı Nicky Nükte Altıkulaç konuşmacı olarak katıldı. ABA yöntemi hakkındaki genel bilgilerle konuşmasına başlayan Altıkulaç; konuşma ve komünikasyon arasındaki farklar, komünikasyonun önemi ve ABA tekniklerinin çocukların komünikasyon becerilerine etkisi gibi konularda çeşitli bilgiler verdi.

Semineri, Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza Öztürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun  ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mahmut Kement de takip etti.