Öğretmenlere muhteşem final | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Öğretmenlere muhteşem final

24.11.2011
Sarıyer Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında gün boyunca yaptığı etkinlikleri, akşam saatlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği muhteşem finalle sonlandırdı.

Sarıyer Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında gün boyunca yaptığı etkinlikleri, akşam saatlerinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği muhteşem finalle sonlandırdı.

Eğitim emekçileri, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ve Sarıyer Belediyesi çalışanlarının katıldığı etkinlik saat 18.00’de kokteylle başladı. Bir süre sonra Başkan Şükrü Genç’in de iştirak ettiği etkinlik, oldukça samimi ve sıcak bir havada geçti. Başkan Genç, masaları tek tek dolaşarak bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Özellikle Vanlı depremzede küçük Rojin’in ilgi odağı olduğu kokteylde, davetliler mutlu anlar yaşadı.

Depremzede öğretmenden teşekkür

Kokteylin ardından konser salonuna geçildi. Sunuculuğunu İlknur Kaplan’ın yaptığı konser programı, Van’da görev yaparken deprem dehşetiyle karşılaşan öğretmen Songül Atacan’ın konuşmasıyla başladı. Şu anda Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde kalan Songül öğretmen, konuşmasına Van’da yitirdiği meslektaşlarını anarak başladı. Gösterdiği duyarlılıktan ötürü Sarıyer Belediyesi’ne şükranlarını sunan genç öğretmen, yaşanan acıların bir daha tekrarlanmaması temennisiyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Songül Atacan’ın ardından Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celâl Yılmaz Gültekin bir konuşma yaptı. “Van’da kaybettiğimiz öğretmenlerden yaşı 30’u bulan yoktu. Hepsi gencecik öğretmenlerdi. 75 öğretmenimizi toprağa verdik. Saygıyla anıyoruz” sözleriyle konuşmasına başlayan Gültekin öğretmenlerin sorunlarına değinerek şunları söyledi: “Öğretmenlerin sorunları mutlaka vardır. Bu sorunların çözümü için yetkililer, siyasilerimiz mutlaka çalışmalar yapıyordur. Bunu bizim kürsülerden aktarmamız mümkün değil. Biz, Başöğretmen’imizin yolunda Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için çalışan yiğit öğretmenlerle birlikte Sarıyer’de görevimizi yapıyoruz. Bizleri bu güzel akşamda ağırlayan, ikramlarda bulunan değerli Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Hepinizin Öğretmenler Günü kutlu olsun.”

Genç: Sevgi öğretmenliğinin eğitimi gönüldür

Gükltekin’in konuşmasından sonra Sunucu İlknur Kaplan, Atatürk’ün öğretmene verdiği değeri ortaya koyan bir anekdot anlattı. Mustafa Kemal’in “Sınıfa girdikten sonra Cumhurbaşkanı dahi öğretmenden sonra gelir” sözünü hatırlatan Kaplan, ardından “Öğretmenlerimize sahip çıkan, hem Sarıyer’in hem toplumun hassasiyetlerine duyarlı davranan, bulunması gereken her mecrada katkısını sunan belediye başkanı” tanımıyla Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i, kürsüye davet etti. Konuşmasına “Sevgili dostlarım hoş geldiniz” diyerek başlayan Genç, “Ben belediye başkanıyım, beni yetiştiren sizlersiniz. Devletin en tepesindeki şahsiyeti yetiştiren de sizlersiniz. Fakat ne yazık ki, yine sizlerin yetiştirdiği ama sizlerin emeklerine layık olamayanlar var ki, 75 tane gencecik öğretmenimizin ölümüne sebep oldular. Kimler? Yöneticiler, mühendisler… Evet, bunu bir özür olarak kabul edin, biz mühendisler… Bizler eğer görevlerimizi yapabilseydik, o sorumluluğumuzu yerine getirebilseydik, yarının Türkiye’sini kurmaya vesile olacak 75 tane gencecik öğretmenimizi, Çanakkale’nin değil Van’ın, ki onlar da Van’ın kınalı kuzularıdır, onları yitirmezdik. Biz toplum olarak çok bedel ödüyoruz. Ama ödenmemesi gereken bedeller ödüyoruz. Bir yerde bir yanlışlık var. Bu yanlışlığı düzeltmemiz gerekiyor. Siz öğretmenlerin bize verdiklerini bizlerin daha iyi anlayabilmesi ve özellikle can bedeli ödememek konusunda ısrarla, yaşayan her yurttaşla gayretli olmalıyız. Sorunları aşmak elimizde. Umarım bir dahaki öğretmenler gününe kadar bu önlemler alınır. O çaba ve uğraşı gösterir ve bir 75 kınalı kuzu daha kaybetmeyiz” dedi. Başkan Genç, konuşmasını “Gelin sevgi toplumu olalım. Sevgi toplumunu oluşturmak hepimizin elinde. Sizlerle beraber o toplumda herkes sevgi öğretmeni olmalıdır. Bunun eğitimi yoktur. Sevgi öğretmenliğinin eğitimi gönüldür. Sevgi dolu bir toplum diliyorum. Sizlerin nezdinde, aramızdan ayrılan bütün öğretmenlerimize rahmet diliyorum. Yolları açık olsun” sözleriyle tamamladı.

Genç, daha önceki etkinliklerde olduğu gibi bu etkinlikte de kolaylık göstererek salonu kendilerine tahsis eden İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Şahin’e ve Üniversite yöneticilerine teşekkür etti.

Konserde coşku doruğa çıktı

Başkan Genç’in konuşmasının ardından konsere geçildi. Usta Şef Zafer Gündoğdu yönetiminde, Anadolu halk kültürünün binlerce yıllık geçmişinden eşsiz örneklerin sergilendiği konserde, TRT sanatçıları, TRT Gençlik Korosu, solistler Devrim Kaya, Nilüfer Sarıtaş ve Zeynep Başkan, birbirinden güzel türküler seslendirdi. Aynı zamanda öğretmen olan Erciş’li ünlü sanatçı Hüsamettin Subaşı da, konuk sanatçı olarak “Vanlıyam şanlıyam” isimli geleneksel türküyü seslendirdi. Sarıyer Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce hazırlanan sunum eşliğinde Yunus Emre, Âşık Veysel, Âşık Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş gibi gönül ustalarının her biri klasikleşmiş eserlerini icra eden topluluk, konser bitiminde ayakta alkışlandı. Bazı eserlerde duygulanan, bazı eserlerde neşelenen dinleyiciler, bu güzel akşamı Kars yöresine ait Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa türküsüne eşlik ederek tamamladı. Coşkunun doruğa çıktığı konser sonunda Başkan Şükrü Genç, Şef Zafer Gündoğdu ve katılan sanatçılara çiçek sunarak teşekkür etti.

Video için buraya tıklayınız..