Öğretmenler Günü Kutlu Olsun | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24.11.2013

Sarıyer'de düzenlenen etkinlikle 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve Sarıyer'de görev yapan öğretmenlerin yanı sıra emekliye ayrılan ve mesleğe yeni katılan stajyer öğretmenler katıldılar. 

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Gültekin, "24 Kasım, mesleğine yeni başlamış genç arkadaşlarımızın stajyerliklerinin bittiği ve asli görevlerine başladıkları gündür. Yine 24 Kasım, görevleri başında şehit olmuş genç öğretmen arkadaşlarımızın anıldıkları gündür. Yine 24 Kasım, mesleğine yıllarını vermiş öğretmenlerimizin anıldıkları gündür. Başöğretmen Atatürk'ün felsefesi, ruhu etrafında öğretmenlerin bir araya geldiği ve o felsefeyi yeniden gözden geçirdiği gündür" dedi. 
 
Başkan Genç; "Öğretmenlerimizin ve okullarımızın yanındayız"
 
İlkokula başladığı gün dahil olmak üzere öğretmenlerinin hepsini hatırladığını belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Eğer bugün bu kürsüde bu konuşmayı yapabiliyorsam, beni yaşama başlatan Rumelihisarı Şair Nigar İlköğretim Okulu birinci sınıf öğretmenlerinden Sevgili Ayşe Ulubilge sayesindedir. Yıl 1960" dedi. 
 
Sarıyer Belediyesi tarafından okulların ve öğretmenlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılanmasına önem verdiklerinin altını çizen Başkan Genç, "Bir öğretmenin öğrencisini yetiştirebilmesi için olanaklarının çok daha fazla olması gerekir. Bizde bu anlayışla Sarıyer'de lojistik anlamda okullarımıza, öğretmenlerimize elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Ama okulların lojistik kısmını yerel yönetimlere bağlanması gerektiğini bir kez daha belirtmeden geçemeyeceğim. Sizler İstanbul'da olmanın avantajlarını yaşıyorsunuz. Ama dağ köylerindeki okullardan mektuplar geliyor. Bir kitaplarının dahi olmadıklarını yazıyorlar. Elimizden geldiğince göndermeye çalışıyoruz. Onların bir çoğu oralarda yurt severliklerinin en önemli görevini yapıyorlar. Yani öğrenci yetiştiriyorlar. Özellikle kızlarımızı yetiştirecekler ki, 13-14 yaşında gelin olmasınlar. Özellikle o bölgelerde açığı kapatmaya çalışacaklar ki, metropelle arada uçurumlar olmasın" şeklinde konuştu.
 
Öğretmenlik mesleğinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirten Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, bunda öğretmenlik görevi yapmasının tesiri olduğunu ifade ederken, "Nasıl ki öğrenci ana babanın karnesi ise, öğrenci de öğretmenin eseridir. Büyük önder Atatürk'ün dediği gibi, eserinin üzerine imza atmayan tek meslek öğretmenliktir" dedi. 
 
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere öğretmenlik mesleğini sürdüren tüm öğretmenlerin gününün kutlandığı tören müzik dinletisi ile devam etti. Programın sonunda stajyerliği biten öğretmenlerin yemin etmelerinin ardından törene katılan öğretmenlere Sarıyer Belediyesi tarafından hazırlanan özel hediyeler sunuldu.