Muhtarlardan Teşekkür | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Muhtarlardan Teşekkür

28.12.2011
Her ay düzenli olarak yapılan “Mahalle Muhtarları Toplantısı” Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Her ay düzenli olarak yapılan “Mahalle Muhtarları Toplantısı” Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi.

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve Başkan Yardımcısı Adnan Ayber’in başkanlığında gerçekleştirilen periodik toplantıda, gündemdeki konuların yanı sıra muhtarlar, Sarıyer Belediyesi’nin kendilerine sağladığı olanaklar ve mahallelerine yapılan hizmetlerden ötürü Başkan Şükrü Genç’e, Başkan Yardımcılarına ve birim müdürlerine teşekkürlerini dile getirdiler.

Kışa hazırlık çalışmaları gündemin ilk maddesini oluştururken konuyla ilgili söz alan Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdür Yardımcısı Muharrem Buçan, olası bir kar yağışı ve buzlanmaya karşı aldıkları önlemler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Buçan, oluşturdukları acil eylem planı doğrultusunda öncelikle bir kriz masası kurduklarını ve muhtarlara dağıtmış oldukları kriz masası telefonlarından arandıkları takdirde derhal tuzlama araçlarının ilgili bölge veya sokağa intikal edeceğini bildirerek istendiği taktirde tedarik amaçlı muhtarlıklara arzu edilen miktarda tuz çuvalının da verilebileceğini belirtti. Muharrem Buçan, Fen İşleri olarak AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ile irtibat halinde olduklarını, 15 Ocak ta başlaması tahmin edilen kar yağışından önce anons aracının mahalleleri dolaşarak vatandaşı uyaracağının da altını çizdi.

Gündemin ikinci maddesi, atık yağların toplanması oldu. Başkan Yardımcısı Recep Yel, vatandaşlarımızın mutfaklarında kullandıkları bitkisel yağların geri dönüşümünü sağlayarak hem çevreye zarar vermemek hem de ekonomiye destek vermek amacıyla Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği ile yürütülen ortak proje dahilinde yapılan çalışmalardan söz etti. Bu konuda söz alan kimya mühendisi  Nagehan Çakır, dernek olarak hazırlamış oldukları broşür ve tanıtım afişlerini muhtarlara tanıtarak yağların toplanması ve ilgililere ulaştırılması konusunda kendilerine düşen görevler konusunda bilgi verdi.

Muhtarlar toplantısının en önemli gündem konularından biri olan gecekondu sorunları, Sarıyer Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Avukat Cevdet Aydın tarafından masaya yatırıldı. Muhtarların, gecekondu sahiplerinin yaptıkları tadilat, kat çıkma ve alım-satım durumlarında ne yapmaları gerektiği konusunda danıştıkları
Av. Cevdet Aydın, gecekondu hakları ve alım-satım konularında muhtarlara mevzuat hakkında bilgi vererek özellikle gecekondu satışlarında kendilerinden müdahil olma konusunda imtina etmelerini istedi. Aydın, muhtarların noter yetkisi taşımadıklarını dolayısıyla vatandaştan gelen bu tür talepleri geri çevirmeleri gerektiğini vurguladı.

Toplantının son bölümünü dilek ve temenniler oluştururken, tek tek söz alan muhtarlar, Sarıyer Belediyesi’nin 30 yılı aşkın süredir çözülemeyen asfalt ve su gibi sorunlarını kısa zamanda çözdüğünü ve mahallelerinin ihtiyaçlarını karşılama konusunda talep ettikleri her türlü hizmet desteklerinin derhal karşılandığını dile getirerek başta Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ettiler.

Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, toplantı sonunda katılımları için muhtarlara teşekkür ederek kendilerini 7 Ocak Cumartesi günü yapılacak yeni hizmet binasının ve evlendirme dairesinin temel atma törenine davet etti. Ayber, temel atma törenini bir şölene dönüştürmek istediklerini ve bütün muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın o anlamlı günde bir araya gelerek törenleri bir karnaval havasıyla kutlamalarını rica etti.