Mahalle temsilcisi kadınlar Sarıyer’e doğru yürüdü | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Mahalle temsilcisi kadınlar Sarıyer’e doğru yürüdü

08.03.2012
8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde anlamlı yürüyüş

İsveç Başkonsolosluğu’nun katkılarıyla Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü ve Sarıyer Kent Konseyi'nin ortaklaşa düzenlediği "Sarıyer İlçesi Kadın Meclisi-Kadınların Karar Mekanizmalarında Etkin Rol Alması Projesi kapsamında , “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için ilgili müdürlükler ile koordineli olarak etkinlik organize edilmiştir.

Proje kapsamında oluşturulan mahalle temsilcilerimizin örnek faaliyetlerini içeren bir kitapçığın da İlçedeki kadınlarla paylaşıldığı yürüyüş Sarıyer Belediyesi Başkanlık binası önünden Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi’ne kadar devam etti.

Çoğunluğu mahalle temsilcilerinden oluşan katılımcılar, “Çocuk gelinler olmasın”; “Eşit haklara sahibiz”; “Ekmek ve gül için” ve “Töre cinayetlerine son” cümlelerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı. Ellerinde kırmızı karanfiller, pankart ve dövizlerle kıyı boyunca ilerleyen gruba, yoldan geçen araçlar korna ve alkışlarla destek verdi.

Sarıyer Belediyesi çalışanlarının ve Başkan Yardımcıları’nın da katıldığı yürüyüşün sonlandığı noktada Kültür Merkezi’ne geçilerek Sarıyer Kent Konseyi ile Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü bu proje kapsamında mahalle temsilcisi kadınlarımız “Sarıyerli Kadınlar Sorguluyor: Kendimiz İçin Ne Yaptık?” isimli interaktif panel düzenleyerek yaptıkları faaliyetleri halk ile paylaştılar. Kolaylaştırıcılığını Uzman Gelişim Psikologu Aslı Candan Kodalak’ın yaptığı panelde dinleyiciler de soruları ile katılım sağladılar.