Macaristan ile kardeş olduk | SARIYER BELEDİYESİ

Macaristan ile kardeş olduk

25.10.2011
Sarıyer Belediyesi ile Macaristan’ın Vac şehri belediyesi arasında ‘Kardeş Kent’ protokol imza töreni yapıldı.

Sarıyer adına Başkan Şükrü Genç ve Macaristan Vac şehri belediye başkanı Attila Fördos arasında imzalanan protokol çerçevesinde, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda işbirliği yapılması ve iki belediye arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesi konularında mutabakata varıldı.

Macaristan’ın İstanbul baş konsolosu, Türk-Macar Dostluk Derneği yöneticileri, Vac Belediyesi Başkan yardımcıları, Sarıyer Belediyesi Başkan yardımcısı Seçkin Özdemir ve çok sayıda yabancı ve yerli katılımcının iştirak ettiği protokolle, iki ‘Kardeş Kent’ Belediye Meclislerinin de ortak projeler geliştirmesi yönünde kararların alındığı imza töreninde, Vac Şehri Belediye Başkanı Attila Fördos, “Bizim için büyük bir gün ve ilk defa bu denli büyük bir kardeşlik protokolü imzalamaktan son derece mutluyuz” dedi.  Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesi konusunda da görüşlerini dile getiren Fördos, Macaristan olarak Avrupa kıtasının tam göbeğinde bulunmalarına karşın 15 yıl gibi uzun bir süre AB kapısında bekletildiklerini ve nihayet 1 Mayıs 2004 te kabul edildiklerini belirterek, Türkiye’nin de en kısa zamanda Avrupa Birliği’ne üye olacağından hiç şüphe duymadığı yönündeki kişisel görüşlerini bildirdi.

Macar konuklara Türk misafirperverliğinin en güzel örneklerinin sunulduğu protokol imza töreninde, Başkan Şükrü Genç, ‘Tarihi bir olaya şahitlik ediyoruz’ dedi. Kardeş Kent ve Belediyeciliğe bakış açısını; kardeş kent olabilme anlayışını, büyüklük küçüklükle değil toplumsal kültür ve geleneklerin zenginliğiyle ölçmeli ve sosyal anlamlarda gelişimlere ağırlık vermeliyiz şeklinde belirtti. Vac şehriyle yaptıkları ‘Kardeş Kent’ anlaşmasının temelinde Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir’in olumlu izlenimleri ve başarılı çalışmalarının yattığının da altını çizen Şükrü Genç’in Vac Belediye Başkanı Attila Fördos’un “Macaristan Avrupa’nın tam ortasındadır” sözüne atıfta bulunarak, “Türkiye’de dünyanın tam merkezindedir” demesi büyük beğeni ve alkış aldı.

Fasıl eşliğinde yenilen yemeğin ardından karşılıklı verilen armağanlar ve kesilen pastayla devam eden ‘Kardeş Kent’ protokol imza töreni, Başkan Şükrü Genç’in, ulusal basına verdiği röportajın ardından sona erdi.