Kâzım Karabekirliler, yıkım politikalarına karşı direniyor | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Kâzım Karabekirliler, yıkım politikalarına karşı direniyor

09.12.2012

Sarıyer halkı, mülkiyet sorununun çözümü için örgütlenmeye devam ediyor. Bu amaca dayanan halk örgütlenmesinde bir adım da Kâzım Karabekir Paşa Mahallesi’nde atıldı. Mahalle halkı, 538 Ada 4. Parsel’le ilgili kentsel dönüşüm probleminin halktan yana ve hakça çözümü için sivil inisiyatif oluşturdu. 538 Ada 4. Parsel Yerleşimcileri Kooperatifi adı altında kurulan sivil toplum örgütünün ilk toplantısına Sarıyer Belediyesi de destek verdi. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katıldığı toplantıda Pınar, Çayırbaşı, Reşitpaşa, Ferahevler ve Derbent mahallelerinden dernek yöneticilerinin yanı sıra Bir Umut Derneği’nden hukukçular da yer aldı.

Yurttaş dayanışmasının en önemli örneklerinden birinin yaşandığı toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, AKP İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri Ekrem Tekçe ve Erol Akkuş, Sarıyer Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü çalışanları ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Kâzım Karabekir Paşa Semt Evi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte öncelikle dernek ve kooperatif yöneticileri, Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Neriman Dülger, Kooperatif Başkanı Naci Köse ve Kâzım Karabekir Paşa Mahalle Muhtarı Raşit Erbaş birer konuşma yaptı. Kolektif eylem ve dayanışma çağrısının yapıldığı konuşmalarda ortak görüş, mülkiyet sorununun hakça ve eşitlik zemininde çözüme ulaştırılmasıydı.  

Toplantıda son konuşmayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptı. Bugüne kadar örgütlenmeye ve sivil dayanışmaya her zaman destek veren Genç sözlerine, “Birbirimizle dayanışma içinde olmadığımız sürece kurda kuşa yem olacağımızı bilmeliyiz. Örgütlülük çok önemli. Halkın, eşitlik talebiyle kenetlenmesi ve mücadeleyi birlikte omuzlaması çok önemli. Biz de belediye olarak bu haklı tavrın daima yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” diyerek başladı. Özellikle tepe mahallelerinde öne çıkan mülkiyet sorununun halktan yana çözümü için uğraş verdiklerine değinen Genç, ranta dayalı politikaları eleştirdiği konuşmasında, bölgeye değer katan başat unsurun o bölgede yaşayan halk olduğunu vurguladı. Genç, “Biz, yasal mevzuatı izleyerek, elimizden geldiğince soruna sahip çıkıyor, üzerine gidiyoruz. Halkımızla birlikte bu yapıyı güçlendirmek ve birlik beraberlikle güçlükleri aşmak temel düşüncemiz. Kooperatif kurarak, bir arada mücadele eden tüm arkadaşlarıma ve bu sürece sahip çıkan herkese, tüm katılımcılara teşekkür ederim. Çocuklarınızın geleceğine, Sarıyer’in geleceğine sahip çıkın” dedi.

Konuşmaların ardından yurttaşlarla birebir görüşen Genç, öneri ve talepleri dinleyerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Halk, toplantının sonunda davul zurna eşliğinde halay çekerek direnişi kutladı.