KILIÇDAROĞLU BARIŞ MESAJINI SARIYER'DEN VERDİ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

KILIÇDAROĞLU BARIŞ MESAJINI SARIYER'DEN VERDİ

01.09.2014
Sarıyer Belediyesi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Sarıyer Uluslararası Barışa Çağrı Festivali kapsamında Maslak Tim Center’da görkemli bir kutlama yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in onur konuğu olarak katıldığı gecede her dinden, her kültürden binlerce barışsever Sarıyerli, dünyaya kardeşlik mesajı verdi. Barışa Çağrı Festivali kapsamında sahne alan Mazlum Çimen, İsmail Tunçbilek, Vassilis Saleas, Aytaç Doğan, Hosam Hayek, Muhammed Hatem Hamila, Ladik Çocuk Korosu, Koray ve Mehmet şarkılarını barış için söylerlerken, Sarıyer Halk Dansları Grubu gösterileri ile büyülediler. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptıkları konuşmada barış ve hoşgörü mesajları verdi.

Barışa Çağrı Festivali’ne ev sahipliği yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada, “Bir yerel yönetici olarak, bir yurttaş olarak yaşanan acıları ben de yüreğimin derinliklerinde hissediyorum. 6.Sarıyer Barışa Çağrı Festivali’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sarıyerimiz her dinden, mezhepten, inançtan insanımızın yıllardır yan yana yaşadığı bir barış ilçesidir. Bu mozaikte yaşamak bizim için büyük bir mutluluk ve övünç kaynağı. Göreve geldiğimiz günden itibaren temel amacımız Sarıyerimiz de oluşturduğumuz bu barış ilçesi örneğini her ne pahasına olursa olsun devam ettirmektir. Hatta daha da ileri gidiyor, Sarıyer örneğini tüm Türkiye’ye yayabilmek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözüne sahip çıkarak bunu dünyaya duyurmak istiyoruz. İşte bu nedenle biz her sene bir araya geliyoruz. Her sene sizlerle beraber barışa çağrı yapıyoruz. Birlik ve beraberlik! Bizim vatanımızın da özü budur. Biz bugün bu duygularla hareket etmeli, barış ve kardeşlik duygularımızın bozulmasına asla müsaade etmemeliyiz. 2014 seçim kampanyamda projelerimizi anlatırken “Bizim en büyük projemiz Sarıyer’de barış ve huzuru daim kılmaktır” demiştik. İşte, biz bu uğurda çalışmaya, projeler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Geliştirdiğimiz sosyal-kültürel tüm projelerimizin altında hep bu anlayış var.Barış sözcüklerinin peşinden gidecek, Sarıyer’den dünyaya barış rüzgarları estirmeye çalışacağız. Gelin ilk barış iktidarının temellerini Sarıyer’den atalım” dedi. 

“Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir”

Sadece ülkemizde değil, bütün dünyada barışı sağlayabilecek gücün olduğunu ifade eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Barışı seviyoruz. Çünkü, çocuklarımıza Barış ismini veriyoruz. Bütün inançların ortak alanı barıştır.  Ama barışı bozan yine biziz. Barışı sağlamak için çaba sağlamalıyız. Kendi ülkemizde ve dünyada barışı sağlayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün çok güzel bir sözü var. “Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir” diyor. Bağımsızlık için mücadele ediyoruz. Barışı değişik şekillerde seslendiriyoruz. Bunu en güzel seslendiren de bizim türkülerimizdir. Çünkü türkülerin dili evrenseldir. 
Barıştan yana, dostluktan yana, türkülerden yana tavır alırsak sadece ülkemizde değil, bütün dünyada barışı sağlarız. Bu güç var bizde. Belediye Başkanımız böylesine güzel bir etkinlik düzenlediği için hepiniz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” 
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, barış mesajının yazılı olduğu plaketi ve barışı simgeleyen zeytin ağacı fidanını Kılıçdaroğlu’na hediye etti. 

Sarıyer'den tüm dünyaya barış mesajı göndermek için alanı dolduran vatandaşlar Mazlum Çimen, İsmail Tunçbilek, Vassilis Saleas, Aytaç Doğan, Hosam Hayek, Muhammed Hatem Hamila, Ladik Çocuk Korosu, Koray ve Mehmet seslendirdiği ezgilerle güzel bir akşam geçirdiler. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey’in, türkücü Mazlum Çimen ile seslendirdiği türküler büyük beğeni kazandı.