İş güvenliği ve sağlığı semineri düzenlendi | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV

İş güvenliği ve sağlığı semineri düzenlendi

05.12.2012

Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeline İş Güvenliği ve Sağlığı konulu bir eğitim verildi. Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen seminerde iş kazalarını önlemek ve işçi sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için yapılması gerekenler, uzmanlar tarafından anlatıldı.

Görüntülü örnekler, istatistiki veriler ve yaşanmış gerçek olaylardan kesitlerle desteklenen seminere Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel ve Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Polat da katıldı. Seminer yaklaşık 2 saat sürdü.

Resmi rakamlara göre Türkiye’de her gün 172 iş kazası yaşanıyor ve bu kazalarda her yıl 1000’den fazla işçi hayatını yitiriyor. Dünyada iş kazalarının en yüksek oranda görüldüğü ülkelerin başında gelen ve bu alanda Avrupa’da 1. sırada bulunan Türkiye’de kazalara bağlı işçi ölümleri, son on yılda büyük bir artış gösterdi.