İFTARDAN SAHURA RAMAZAN COŞKUSU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İFTARDAN SAHURA RAMAZAN COŞKUSU

30.06.2014

Sarıyer Belediyesi tarafından Hisarüstü Mahallesi Doğatepe Parkı'nda verilen iftar yemeğine yoğun ilgi gösteren mahalle sakinlerinin yanı sıra İstinye Tersane alanını dolduran Sarıyerliler, Ruşen Aydeniz ve Zeynep Çelebi'nin seslendirdiği türkülerle keyifli bir akşam yaşadılar. Düzenlenen etkinliklerde Sarıyerlileri yalnız bırakmayan Başkan Genç, gecenin ilerleyen saatlerinde Sarıyer Merkez Mahallesi'nde bulunan Kumsal Taksi Durağı'nın misafiri oldu ve sahur yemeğini taksicilerle birlikte yedi. 

Doğatepe Parkı'nda düzenlenen ve ney dinletisi ile başlayan iftar yemeğine katılan vatandaşlar, okunan yemek duasının ardından oruçlarını açtılar. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, birlik ve beraberliğin öneminin altını çizerken, "Ramazan ayı boyunca her akşam mahallelerimizde kurduğumuz sofralarımız sayesinde birbirini tanımayan insanlar aynı sofrada lokmalarını paylaşıyorlar. Bu ay rıskın, açlığın öneminin bilindiği aydır. Paylaşmanın, birlikte olmanın hazzını her akşam yaşıyoruz. Bu toplum birlik ve beraberliği ile ayakta kalmıştır. Biz de bu geleneği sürdürüyoruz" dedi. 

BONZAİ UYARISINDA BULUNDU
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, son günlerde ölümlere neden olan Bonzai maddesine karşı aileleri uyardı. Sarıyer Belediyesi tarafından kurulan Uyuşturucu Komisyonu hakkında bilgi veren Başkan Genç, "Özellikle bazı mahallelerde çocuklarımızı tehdit eden çok yoğun uyuşturucu trafiği başladı. Sarıyer Belediyesi olarak tüm siyasi partilerin ortak kararı ile bir komisyon kurduk. Bu tuzakla sonuna kadar başa çıkmanın yollarını arayacağız. Beni bir dostunuz olarak kabul edin ve bu mücadeleyi hep birlikte yürütelim. Çocuklarınızı sürekli olarak göz altında tutun. Hal ve hareketlerinde ki değişiklikler size ipucu verecektir. Bir can daha kaybetmeden bunun önüne geçmek için hep birlikte hareket etmemiz lazım" şeklinde konuştu. 
 
İSTİNYE'DE KARADENİZ ESİNTİSİ
 
Sarıyer Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında İstinye Tersane alanında sahne alan Ruşen Aydeniz ve Zeynep Çelebi, kendilerini dinlemeye gelen Sarıyerlilere müzik ziyafeti verdi. Türkülere hep bir ağızdan eşlik eden vatandaşlar, hep birlikte horon oynadılar.
 
TAKSİCİLERLE SAHUR
 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, iftar yemeği ve konserin ardından İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur ve Radyocu Onur ile Sarıyer Merkez Mahallesi'nde bulunan Kumsal Taksi'nin konuğu oldu. Sarıyer Belediyesi çalışanları ve Kumsal Taksi durağı şoförleri tarafından hazırlanan sahur sofrasında bol bol sohbet ettiler.