İFTAR SOFRASI KAZIM KARABEKİR'DE KURULDU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

İFTAR SOFRASI KAZIM KARABEKİR'DE KURULDU

02.07.2014

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, iftar yemeğini Kazım Karabekir Mahallesi yaşayanları ile birlikte yedi. Semt Evi bahçesinde kurulan iftar sofrasını onurlandıran mahalle sakinlerinin masalarını tek tek dolaşarak "Afiyet olsun" dileklerini ileten Başkan Genç, iftar yemeğinden sonra 2 Temmuz Parkı Yaşam Evi'nde düzenlenen Sivas Katliamı anma programına katılırken, İstinye Tersane alanında İsmail Hakkı Demircioğlu ve Orhan Aydın'ı dinledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde Darüşşafaka Mahallesi'nde bulunan Mega Taksi Durağı'nın çalışanlarıının konuğu olan Başkan Genç, Sahur yemeğini de  taksicilerle birlikte yedi. 

Sarıyer Belediyesi tarafından kurulan iftar sofrasının konuğu olan Kazım Karabekir Mahallesi yaşayanlarının iyi dilekleri ile karşılanan Başkan Şükrü Genç'e çocuklar büyük ilgi gösterdiler. Yemeğini çocukların oturduğu masada yiyen Başkan Genç, günün anlam ve önemine değinen konuşmasını yaparken son günlerde gündemden düşmeyen uyuşturucu konusunda aileleri ve çocukları uyarmayı ihmal etmedi. 

İNSANLIK HUZURUNDA İKTİDAR OLAMAZLAR
 
Kazım Karabekir Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinin ardından 2 Temmuz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, alanı dolduran onlarca vatandaşla birlikte 1993 yılında Sivas'ta yaşanan katliamı kınarken, yaşamını yitiren 35 kişiyi andı. Katliama ve ölümlere sebebiyet verenlerin insanlık huzurunda iktidar olamayacaklarının altını çizen Başkan Genç, "Yıllar öncesinde yaşanan katliamın, hala aklanamayan bir insanlık suçunun unutulmaması ve orada yaşamını yitiren canlarımızı yad etmek adına bu parka 2 Temmuz ismi verildi. Yaşamını yitiren her bir kişinin anısına dikilen ağaçlar inanılmaz bir şekilde ve herkesin inadına büyüyor. İnsanların birbirlerine karşı işledikleri suçun hesabı verilmeden, Allah'a inanıyoruz demenin önemi yok. Gencecik, su gibi çocukların hesabını vermeyenler bugün kendilerini iktidarın bir yerinde sanırken, insanlık huzurunda iktidar olamayacaklarının farkındalar. Yad etmek çok kolay bir ifadedir. Canlarımızı anarken, o anaların, o babaların yüreklerinde ki ateş hiçbir zaman sönmez" dedi.  
 
Türküler ve şiirlerle hazırlanan programın ardından İstinye Tersane alanında Sarıyerlilerle bir araya gelen Başkan Genç, kendisi ile fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşları kırmadı. Her akşam bir etkinliğin düzenlendiği alanda İsmail Hakkı Demircioğlu türküleri ile, Orhan Aydın ise şiirleri ile sahne alırken, Sivas'ta yaşamını yitirenlerin fotoğrafları slayt olarak gösterilerek anıldılar. 

YOĞUN GÜN MEGA TAKSİ'DE SON BULDU
 
Yoğun geçen Ramazan etkinliklerine katılan ve gecenin sonunda Darüşşafaka Mahallesi'nde bulunan Mega Taksi'nin sahur sofrasını onurlandıran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, taksicilerle bol bol sohbet ederek, sahur yemeğini yedi.