Hisarlılarla Boğaz’da buluştuk | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Hisarlılarla Boğaz’da buluştuk

26.12.2012
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Rumelihisarı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin düzenlediği kahvaltıya katıldı.  
 
Dernek üyeleriyle birlikte Hisar esnafının da katıldığı kahvaltılı toplantıda, Rumelihisarı esnafının dertlerini dinlemek, ufak çaplı eksiklikleri ve sıkıntıları çözmek adına görüş alış verişinde bulunuldu.
 
Rumelihisarı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sibel Eryüksel’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada görüşlerini bildiren Başkan Genç; İstanbul’un en güzel sahil şeridine sahip Sarıyer’in ihtiyaç duyduğu çevre düzenlemeleri ve temizliğine hassasiyetle yaklaştıklarını vurguladı. Ortak hareket etmenin önemini belirten Başkan Genç, özellikle İstanbul Boğazı’nın en önemli bölümünü oluşturan ilçemizde yapılacak her türlü projenin veya alt yapı hizmetlerinin tarihi dokuya uygun şekilde olmasına özen gösterdiklerini söyleyerek bu konuda Hisarlı dernek ve esnafın da belediye ile paralel hareket etmesi gerektiğini belirtti. 
 
Sorunların halkla el ele verilerek, yurttaşın dilek ve şikayetlerinin yerinde dinleyerek çözüleceğine inanan bir belediyecilik anlayışıyla yola çıkan Başkan Şükrü Genç, her zaman olduğu gibi bu dernek toplantısına da ilgili birim yetkilileriyle tam kadro katıldı. Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’ın da iştirak ettiği toplantıda; ‘Belediye Bilgilendirme Ekipleri’ adı altında bir ekip oluşturularak Rumelihisarı bölgesinde periyodik denetimler yapılması, çevre kirliliğine neden olan etkenlerin tespit edilmesi, sıvı ve katı atıkların ayrıştırılarak ilgililere ulaştırılması gibi faaliyetlerde bulunulacağı kararlaştırıldı.
 
Güzel ilçemiz Sarıyer’in Boğaz’a bakan vitrini sayılan Hisar’daki kahvaltıya katılan Sarıyer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Rıza Öztürk, Park Bahçeler Müdürü Yüksel Tutak, Halkla İlişkiler Müdürü Saadet Göne Ergenç, Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut ve Fen İşlerine bağlı mühendisler, esnaf ve yurttaşlarla bire bir konuşarak dilek ve temennilerini not ettiler.