HERKES SUSTU, TÜRKÜLER KONUŞTU | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

HERKES SUSTU, TÜRKÜLER KONUŞTU

17.06.2014
Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nin ortaklaşa düzenledikleri Türk Halk Müziği Konseri, salonu dolduran vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de katıldığı geceye birbirinden güzel türküler damgasını vurdu.

Anadolu’nun eşsiz ezgileri, benzersiz türküleriyle unutulmaz bir akşam geçiren Sarıyerliler, hüzünlü türkülerle duygusal anlar yaşarken kemençe eşliğinde koltuklarında duramayıp horona kalktılar. Sarıyerli yurttaşları; “Açılır bir bir yürekler, dillere dökülen en ince sözler, gönülleri coşturur ezgiler, diyardan diyara gezer türküler” sözleriyle davet eden Türk Halk Müziği Korosu, şef Gurbet Küpçük yönetiminde, Serpil Okaygün, Kesim Bozkurt ve Mahmut Karagöz’ün sunuculuğunda dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

İsmail Çelik: Böyle bir Belediye Başkanımız varken sanatsız kalmayız

Gecede bir konuşma yapan Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Çelik; “Ben sanatın olmadığı yerde, sosyal ve kültürel faaliyetlerin olmadığı yerde ben sudan çıkmış balığa dönerim. Çünkü onlar bir yaşam biçimidir. Sanatın olmadığı yerde bizler bir hiçiz. Ama böyle bir Belediye Başkanımız varken sanatsız kalmayız” diye konuştu. Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun’u da “isimsiz nefer” olarak niteleyen, iş birliği ve çalışkanlığı için teşekkürlerini sunan Çelik, konseri seyretmeye gelen Sarıyerli yurttaşlara da teşekkürlerini sundu.

Başkan Genç alkış ve tezahüratlarla karşılandı

Salona girişinde yurttaşların büyük alkış ve tazahüratlarıyla karşılanan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, konserin sonunda şef Gurbet Küpçük’e teşekkür çiçeği takdim ederken birde konuşma yaptı. Türkülerin, yaşamın devam etmesi için çok gerekli bir unsur olduğunu ifade eden Başkan Genç, kendisinin de yoğun temposunun sonunda türkülerle dinlendiğini, yenilendiğini ve yeniden güç topladığını belirtti. Konseri düzenleyenlere ve en içten duygularla birbirinden güzel türküleri seslendiren koro üyelerine tebrik ve teşekkürlerini sunan Başkan Genç; “Belediye olarak asfalt dökmek, çöp toplamak ve kaldırım yapmak gibi zaten yapılması gereken işlerin dışında türkülerimizi, şarkılarımızı, tiyatromuzu ve daha birçok sanat dalını yaşamın içine sokabiliyorsak ve bu güzellikleri halkımıza sunabiliyorsak o zaman görevimizi yapmış oluyoruz” diye konuştu.

Türkülerin renk kattığı geceye Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Belediye Meclis eski üyesi Hacı Mehmet Bayraktar, Karadeniz FM’de yayımlanan Onurun Taksisi programının yapımcı ve sunucusu Onur Sakar ve Sarıyerli vatandaşlar katıldı.