Haydar Aliyev, ölümünün 9. yılında Sarıyer’de anıldı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Haydar Aliyev, ölümünün 9. yılında Sarıyer’de anıldı

12.12.2012

Azerbaycan’ın Büyük Lideri ve Kurucu Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ölümünün 9. yılında, Sarıyer Belediyesi ve Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu’nun ortaklaşa düzenlediği bir törenle anıldı. Kireçburnu’nda, Aliyev’in adını taşıyan parkta düzenlenen törene İstanbul’da eğitim alan Harp Akademili Azeri öğrenciler ve subaylar da katıldı.

Haydar Aliyev’in ve Mustafa Kemal Atatürk’ün büstlerine karanfil bırakılması ve saygı duruşuyla başlayan tören, iki ülke marşlarının okunmasıyla devam etti. Azeri halk bağımsızlık mücadelesinin büyük önderi Aliyev için gerçekleştirilen konuşmaların açılışını Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Hasan Zeynalov yaptı.

Konuşmasında, Haydar Aliyev’in yaşamında kilometre taşı olan olayları katılımcılara aktaran Zeynalov; Aliyev’in idealleri ve mücadelesinin bugün Azerbaycan halkı tarafından sürdürüldüğünü vurguladı.

Törende Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de bir konuşma gerçekleştirdi. Anma töreninin her yıl Sarıyer’de yapılmasından büyük onur duyduğunu belirten Genç, şunları söyledi: “Toplumlar hiçbir zaman önderlerini unutmamalıdır. Çünkü önderler kolay yetişmezler. Onlar kendileri için değil, halkları ve dünya insanları için yaşarlar; tüm varlıklarını bu amaç uğruna adamışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sayın Lider Haydar Aliyev, bu törenlerle anılıyor, miraslarına sahip çıkmak için uluslar kenetleniyorsa bunun nedenleri vardır. Bu nedenlerin hiçbir zaman bir kenara bırakılmaması gerekmektedir. Dolayısıyla halklarının bağımsızlığı, onuru, refahı ve geleceği için yaşamış, enternasyonal ölçüde hiçbir liderin unutulmaması gerekir. Sayın Aliyev, sadece bedensel olarak aramızda değil, ama kimliği, fikirleri ve idealleriyle yaşamaya devam edecektir”

Genç’in konuşmasının ardından Azeri milletvekilleri Eldar İbrahimov ve Fettah Heydarov, İstanbul-Türkiye Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Erol Göllü, TURCAS Başkanı Erdal Aksoy, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Adıl Allahverdiyev, askeri öğrencileri temsilen İlham Hüseynov ve Türkiye’de eğitim gören öğrenciler adına Hüseyin İsayev birer konuşma yaptı.