Girişimci Kadınlarımız BİLİNÇLENDİRİLİYOR | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Girişimci Kadınlarımız BİLİNÇLENDİRİLİYOR

22.06.2012

Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü,"Sarıyer Köylerinde Kadın Girişimcileri Destekleme" projesi ile Sarıyer Kent Konseyi ortaklığında Türk-İsveç İşbirliği Birimi’nin 15 Şubat 2012 tarihli hibe çağrısına başvurarak aldığı hibe kapsamında, 2007 yılında başlamış olan kadın meclisi köyler programını bu proje ile birleştirerek, onların kooperatifleşme çalışmasına Sarıyer Belediyesi olarak da destek verilecektir.

Sarıyer'in bütününü kapsayan “Sarıyer İlçesi Kadın Meclisi” projesine ek olarak, Proje ekibi Sarıyer’in sekiz köyünü ve en çok desteğe ihtiyacı olan kadınlara ulaşmak gayesi ile girişimci kadınlara bu yeni proje ile de destek olmayı hedeflemektedir.
Bu kapsamda “Sarıyerli Kadın Girişimciler Akademisi" adı altında 22 Haziran 2012  tarihinde Ferahevler'de saat:10.00 ile 16.00 arasında kişisel gelişim konusunda ilk eğitim organize edilecek olup, eğitimi, Uzman Gelişim Psikoloğu Aslı Candan Kodalak verecek.
Eğitimde; özgüven, motivasyon, hedef belirleme ve problem çözme konularını içeren psiko-eğitimsel bölümler, yazılı ve görsel sunumlar, aktiviteler, interaktif söyleşiler ve grup çalışmaları yer alacak.
Kadınlar bu eğitimler ile, iş yaşamına hazırlanacak ve özgüvenlerini kazanmaları noktasında önemli adımlar atılmış olunacaktır.
Eğitimlere katılan kadınlar arasından girişimci ruha sahip ve el becerisi olanlar ile bir Kooperatif kurularak, ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için ilk ortam hazırlanacak.
Uzmanlarımız kontrolünde sürecek olan bu eğitimlerin hedef kitlesini de proje başvurusunda yer alan ve Sarıyer köylerinde ikamet eden kadınlarımız başta olmak üzere, daha önceki projemizde oluşturulan mahalle temsilcileri ve Sarıyer’de girişimci ruha sahip kadınlar oluşturacaktır.
Kadınlara iş hayatında ışık tutacak bu eğitimlerin verilmesine proje süresince devam edilecektir. Eğitimlerin kontenjanı sınırlıdır. Katılım bildirimi önceliğine göre kayıt alınacaktır.