Gençlerin “Lider Hayaller”i devam ediyor | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Gençlerin “Lider Hayaller”i devam ediyor

21.09.2013
Sarıyer Belediyesi’nin lojistik destekte bulunduğu “Bırakın Hayallerimiz Lider Olsun” projesinin Sarıyer bölgesinin ikinci toplantısı, Sarıyer Belediyesi Darüşşafaka Yaşam Evi’nde gerçekleşti.

Türkiye'de yaşayan gençliğin katılımcılığının önündeki engelleri tespit etmeye ve çözüm odaklı politikalar üretmeye yönelik tasarlanan "Bırakın Hayallerimiz Lider Olsun" projesi, bugüne kadar gençlik politikaları üzerinde siyasi aktörlerin etkin bir planlama ve belirli bir yol haritası çizememelerinden dolayı ortaya çıkmıştır.

İstanbul İsveç Başkonsolosluğu’nun desteği, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği’nin uygulayıcılığında yürütülen proje; İstanbul’un üç pilot bölgesinde gençlik haritalandırılması ve yerel gençlik politikaları oluşturmak amacıyla başlanmıştır. Bu amaçlar doğrultusunda; proje çalışmaları Sarıyer, Bakırköy ve Ataşehir olmak üzere üç ilçede başlanmıştır. Çalışmalar öncesinde, gönüllü genç bir ekibin kurulması için bu üç pilot ilçede ön tanışma toplantıları düzenlenmeye devam ediyor.

İstanbul ikinci  seçim bölgesini temsilen projede yer alan Sarıyer İlçesi’nin ikinci bölge toplantısı 21 Eylül 2013’te Sarıyer Belediyesi Yaşam Evi’nde gerçekleşti. 18-28 yaş aralığındaki gençlerin katılım sağladığı toplantıda gençler fikirlerini özgür bir şekilde dile getirdiler.