Filenin yıldızları Boğaz’da parladı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Filenin yıldızları Boğaz’da parladı

30.09.2012

1. Uluslararası Boğaziçi Voleybol Turnuvası’na katılan takımlar, maçların yorgunluğunu  Kireçburnu’nda bir balık lokantasında eğlenerek attı. Ülkelerine erken dönen Yunan Anatolia Thessaloniki ekibinin katılamadığı gecede sporcular, bir arada güzel bir gece geçirdi. Hep birlikte yemek yiyen ve zaman zaman piste çıkarak Ege ezgileri eşliğinde dans eden sporcular, filedeki dostluğu yemekte de sürdürdü.

Turnuvada ipi en önde göğüsleyen Sarıyer Belediyesi, ikinci sırada yer alan Allemania Aachen ve üçüncü Kazanlak takımlarının sporcu, teknik heyet ve yöneticilerinin katıldığı yemeğe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Eurotürk Derneği Başkanı Reiner Bertrand da katıldı. Aachen’dan gelen taraftarların da yer aldığı yemek gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

Bertrand: Mükemmel bir organizasyon

Gecenin son bölümlerinde, merkezi Aachen’da bulunan Eurotürk Derneği’nin Başkanı Reiner Bertrand bir konuşma yaptı. Sarıyer’de olmaktan dolayı her zamanki gibi büyük mutluluk yaşadığını belirten Bertrand, “Sarıyer Belediyesi, mükemmel bir organizasyon düzenledi. Öncelikle Başkan Genç olmak üzere Sarıyer Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Turnuvaya katılan bütün takımlar, bize son derece güzel performanslar izlettirdi. Tüm ekipleri tebrik ediyorum” dedi. Aachen ve Sarıyer arasındaki ilişkilerin son derece olumlu bir süreç izlediğini belirten Bertrand, Aachen Belediye Başkanı Marcel Philipp’in de selamlarını iletti ve Philipp’in Şükrü Genç’e yazdığı mektubu, geceye katılanlarla paylaştı.

Philipp’ten Genç’e teşekkür mektubu

Philipp, iki kentin yurttaşları arasındaki ilişkileri geliştirmek açısından yakın geçmişte büyük adımlar atıldığını belirttiği mektubunda, düzenlenen voleybol turnuvasının da bu dostane atmosfere ciddi katkı sağladığını vurguladı. Aachen Belediye Başkanı Philipp’in mektubu, turnuvayı düzenleyen Sarıyer Belediyesi’ne ve iki belediye arasındaki iletişime destek vererek sürecin her aşamasında yer alan Eurotürk Derneği’ne teşekkür ifadeleriyle sona erdi.

Konuşmaların sonunda Eurotürk Derneği Başkanı Reiner Bertrand, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Başkan Yardımcıları Adnan Ayber ve Seçkin Özdemir’e kendi bölgelerine özgü biçimde üretilen çikolata ve şekerlemelerden armağan etti. Çikolata kutularının üzerinde "Aachen ve Eurotürk'ten İstanbul Sarıyer'deki dostlarına sevgilerle" yazısı ve Aachen ziyareti sırasında Sarıyer delegasyonuyla çekilmiş bir fotoğrafın yer alması jestin dikkat çekici kısmını oluşturdu.