Engellilere dış destek | SARIYER BELEDİYESİ

Engellilere dış destek

22.12.2011
Sarıyer Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Yağmur Çocukları Özel Eğitim Merkezi işbirliği ile Amerikan LDS Yardım Vakfı tarafından sağlanan 10 adet tekerlekli sandalye, Sarıyer Belediyesi Reşitpaşa Kültür ve Sosyal Hizmetler Merkezi’nde düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine verildi.

Organizasyon hakkında bilgi veren Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mahmut Kement, LDS Yardım Vakfı tarafından iç mekan ve dış mekan olarak iki farklı tipte ve değişik özelliklerde üretilmiş tekerlekli sandalyeler hakkında 1 günlük seminer aldıklarını, dağıtımın gelişi güzel olmadığını, farklı teknik özelliklere ve engel durumuna göre kişilerin belirlendiğini söyledi. Kement, bunun henüz başlangıç olduğunu mart ayı içerisinde daha kapsamlı ve büyük bir etkinlik planladıklarını da sözlerine ekledi.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Recep Yel ve Yağmur Çocukları Özel Eğitim Merkezi kurucusu ve sahibi Adnan Çakır’ında yer aldığı tekerlekli sandalye teslim töreninin kargaşadan uzak ve rahat bir atmosferde geçmesi organizasyonu gerçekleştiren birim ve kuruluşların bu konuda ne kadar bilgili ve donanımlı olduklarının göstergesiydi.

Başkan Yardımcısı Recep Yel, belediye olarak ilçe genelinde engelli vatandaşların tespiti ve onların gereksinimlerini içeren geniş kapsamlı bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Recep Yel, yardımların sadece tekerlekli sandalyeden ibaret olmadığını, kısa ve uzun vadeli tedavi, terapi ve rehabilitasyon çalışmaları ve sosyal aktivite organizasyon planları hazırladıklarını da sözlerine ekleyerek kendilerine bu konuda yardımcı olan başta Yağmur Çocukları Merkezi ve diğer kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Amerikan LDS Vakfı ile iletişim kurarak tekerlekli sandalyelerin teminine önayak olan Yağmur Çocukları Özel Eğitim Merkezi kurucusu ve sahibi Adnan Çakır burada olmaktan ve böyle bir etkinliği gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek kendilerine her alanda teknik ve lojistik destek veren Sarıyer Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu. Çakır; “İki yılı aşkın bir süre Sarıyer Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Hiçbir isteğimiz geri çevrilmediği gibi spor salonu, ulaşım ve aklınıza gelebilecek her konuda şevk ve azimle yanımızda oldukları için başta Başkan Şükrü Genç ve tüm belediye birimlerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Eğlenceli ve samimi bir havada geçen etkinlikte, Başkan Yardımcısı Recep Yel ve Adnan Çakır, engelli vatandaşlarımızla bol bol sohbet edip fotoğraf çektirdiler.