Engelliler haklarını Sarıyer'de öğrendi | SARIYER BELEDİYESİ

Engelliler haklarını Sarıyer'de öğrendi

16.02.2012
Sarıyer Belediyesi engelli vatandaşlarımız ile elele

Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Sarıyer Kent Konseyi ortaklığı ile, Nisan 2011’de İsveç Başkonsolosluğu’na başvurduğu, “Sarıyer İlçesi Kadın Meclisi- Kadınların Karar Mekanizmalarında Etkin Rol Alması” Projesi kapsamında oluşturduğu Mahalle temsilcileri, kendi Mahallelerinin ihtiyaçlarına göre faaliyetlerini devam ettiriyorlar.

Engellilerin kendi  haklarını korumasında farkındalık yaratmak için, Büyüdere Mahallesi Lideri Eray Özgüner'in organize ettiği panelde, Kazım Karabekir, Kocataş, Büyükdere, Kilyos ve Zekeriyaköy Mahalle'lerinden yoğun ilgi yaşandı.

İstanbul Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Bahçelievler Engelliler Birimi'nden  Şube Müdür Vekili Gülbeyaz Ögeyik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü’nden Av.Fatma Tokaç, Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu  Mahmut Kement, Sarıyer Ortopedik Engelliler ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Pakova, Yağmur Çocukların Kurucu Başkanı Adnan Çakır, İZEV Vakfı Başkanı Berti Erbeş'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay,  Adnan Ayber ve Büyükdere Mahalle lideri Eray Özgüner de birer konuşma yaptı.

Konferansta konuşma yapan Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Sorumlusu  Mahmut Kement, yaptıkları çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yağmur Çocuklar Özel Eğitim Merkezi Kurucu Başkanı Adnan Çakır yaptığı konuşmada: ''Yağmur Çocuklar ve LDSC işbirliğiyle ''Tekerlekli Sandalyesiz Kimse Kalmayacak'' kampanyası kapsamında engellileri tekerlekli sandalye dağıtacaklarını'' ifade etti.

Sunuculuğunu Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü İletişim Uzmanı Burcu Bakar'ın yaptığı toplantıda katılımcılar soruları ile merak ettiklerini öğrenme fırsatı yakaladı.