Engelleri aşmak için ortak çalışıyoruz | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Engelleri aşmak için ortak çalışıyoruz

13.11.2013

Sarıyer Belediyesi’nin engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarını yakından tanımak isteyen Comenius Projesi kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler düzenlenen etkinliğe katıldılar. Sarıyer Belediyesi Kilyos Sosyal Tesisleri’nde Engelli Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen toplantıya Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve Recep Yel, Sarıyer Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi (SEKOM) Sorumlusu Mahmut Kement, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Poyraz, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları üyeleri katıldılar. İspanya, İtalya ve Almanya’dan gelen öğrenciler Sarıyer Belediyesi’nin engelli vatandaşlara verdiği önemi yakından görme imkanı buldular.

Ulu önder Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözünü hatırlatan Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, “Yurtta ve cihanda sulhu sizler gerçekleştireceksiniz. Barış elçisi olacaksınız. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, göreve geldiğinde ilk olarak Engelli Koordinasyon Merkezi’ni kurdurdu. Engelli vatandaşlarımızın her alanda yaşamlarını kolaylaştırmak için ayrı bir çaba içerisindeyiz” dedi. 

Ana temasını engelli öğretmen, öğrenci ve kişilerin hayata ve okula adaptasyonlarının yakından gözleyen Comenius Projesi kapsamında İstinye Anadolu Lisesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen İspanyon, İtalyan ve Alman öğrenciler ve öğretmenlere slayt eşliğinde engelli vatandaşların genel durumu anlatıldı. Şehirlerin engelli vatandaşlar için tuzak olduğunu belirten SEKOM Sorumlusu Kement, “Sarıyer Belediyesi’nin engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalar var. Fiziksel alt yapı ve sosyal destek hizmetleri yürütmekteyiz. 2015’te açık ve kapalı alanlarda tüm mahallelerde erişebilirliği sağlamaya çalışıyoruz. Eğitim programları yürütüyor, yatalak ve engelliler için kişisel gelişim konusunda destek veriyoruz. Aynı zamanda medikal olarak ihtiyaçların karşılanması ve sorunların giderilmesi için çözüm üretiyoruz. Bunların yanı sıra alta terapi, spor tesislerimizde yüzme ve diğer branşlarda eğitim veriyoruz” dedi.