EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINA TATLI BİR BAŞLANGIÇ | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILINA TATLI BİR BAŞLANGIÇ

15.09.2014
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yeni eğitim – öğretim yılı açılış töreninde öğrencilerle bir araya geldi.

Poligon Mahallesi Kazım Karabekir İlkokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Okul Müdürü Osman Verim’in hoş geldiniz konuşmasının ardından Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz kürsüye gelerek yeni eğitim-öğretim döneminin tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Başkan Genç: Sevgili veliler, evlatlarınızı uyuşturucu çetelerinin tuzaklarından koruyunuz.

Konuşmasına, “Yarınımızın ışıklarına yeni dönemde başarı ve mutluluklar diliyorum” sözleriyle başlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, eğitimin bir bütün olduğunun altını çizdi. Önce veliler, sonra da öğretmenlerin heyecan ve haz içinde olması ve geleceğe önce onların ümitle bakmasının gerekli olduğunu dile getirdi. Uyuşturu konusuna da dikkat çeken Genç, anne ve babalardan çocukları üzerindeki dikkat ve hassasiyeti maksimum seviyeye çekmelerini ve uyuşturucu çetelerinin tuzaklarını bozmalarını istedi. 

Ömer Karaman: Eğitim, eğitimciler tarafından verilmeli…

Öğrenci, öğretmen ve velilerin eğitimin üç temel ayağı olduğunu ve bu üç önemli ayağın da başarılı olmak konusunda kendilerini adamaları gerektiğini söyleyen Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, konuşmasına Balzac’ın; “Başarının efendisi olmak için çalışma ve gayretin kölesi olun” sözüyle başladı. Her mesleğin, o işin erbabı tarafından öğretilmesi gerektiğini belirten Karaman, eğitim gibi hassas bir konunun da eğitimcilere bırakılmasının önemine değindi. Konuşmasının sonunda, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in velilere yaptığı dikkat uyarısına gönülden katıldığını vurgulayan Karaman, anne ve babaların çocuklarını takipte çok titiz davranmalarını istedi.

Başkan Genç’ten öğrencilere ‘ilk gün’ çikolatası

Okunan şiirler ve minik öğrencilerden kurulu halk oyunları ekibinin muazzam gösterisinin ardından okul bahçesine ağaç dikilmesiyle devam eden törenin ardından Başkan Genç, 1. Sınıfları dolaşarak okula merhaba diyen miniklere çikolata ikram etti.