EDEBİYAT GÜNLERİ'NİN 2. GÜNÜ MİNİK ELLERLE BAŞLADI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

EDEBİYAT GÜNLERİ'NİN 2. GÜNÜ MİNİK ELLERLE BAŞLADI

26.09.2014

Çizdikleri kitabın sanatçısı oldular

Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda gerçekleştirilen Edebiyat Günleri’nin 2.günü minik ellerin atölye çalışmasıyla başladı. Koç Üniversitesi Öğr. Görevlisi Ressam Ilgım Veryeri Alaca ve doktora öğrencilerinin öncülüğünde gerçekleştirilen atölye çalışmasına çocukların ve annelerinin ilgisi büyüktü. Çocuklara kitapla nasıl iletişim kuracaklarını öğretmeyi amaçlayan çalışma sonucunda minikler kendi çizdikleri resimlerle kitap oluşturmanın mutluluğunu yaşadılar.


Yalvaç Ural, minikleri doyasıya eğlendirdi

Çocuk edebiyatının öncü ismi Yalvaç Ural Sarıyerli öğrencilere doyasıya eğlenceli dakikalar yaşattı. Usta Yazar Ural, sahnede çocuklarla birlikte çeşitli kısa oyunlar oynayarak söyleşiyi eğlenceli hale getirdi. Söyleşinin ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in elinden teşekkür plaketi alan Ural, imza günü için stanttaki yerini alarak minik kitapseverlere imza dağıttı. 


Edebiyat Günleri’nde uyuşturucu söyleşisi

Edebiyat Günleri kapsamında gerçekleştirilen söyleşilerin 2.gününde  Tıp Doktoru-Yazar Erdal Atabek ve psikolog Uğur Evcin “Bağımlılık” konulu bir sohbet gerçekleştirdi. Son günlerde genellikle gençlerde görülen uyuşturucu madde bağımlılığı konusunda aileleri uyaran ikili dinleyicilere oldukça önemli bilgiler verdi. 


Gazeteci – Yazar Şükran Soner’den İşçi ve kadın hakları söyleşisi

Yazar Cafer Hergünsel ile birlikte dinleyicilerin karşısına geçen Gazeteci – Yazar Şükran Soner, işçi ve kadın hakları konusunda görüşlerini dile getirdi. İşçi hakları ve sendikalaşma konusunda geçmişle günümüzü karşılaştıran Soner, gerek kadınlar gerekse işçiler için insanca yaşama haklarının giderek kısıtlandığının altını çizdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yazar Şükran Soner’e bir teşekkür plaketi takdim etti. 

Edebiyat Günleri’nde spora dair keyifli bir sohbet

Edebiyat Günleri’nin ilerleyen saatlerinde ünlü  Teknik Direktör Yılmaz Vural, eski Futbolcu-Yazar Engin Verel, Spor Yazarı Dilek Neşe Açıkel, eski hakemlerden Muhittin Boşat Sarıyer halkıyla buluştu. Yağmur altında gerçekleşen keyifli sohbete Kireçburnu bayan futbol takımı da eşlik etti.

Edebiyat ve Hayat

Gün boyunca devam eden söyleşilerin son konuşmacısı Yazar Buket Uzuner oldu. Uzuner, edebiyat severlerle bir araya gelerek “Edebiyat Hayatımızı Nasıl İyileştirir?” adlı konuda söyleşi gerçekleştirdikten sonra kitaplarını imzaladı. 

Şiir teknesinde yerel Şairler şiirlerini okudu.

Şiir Teknesi, hava muhalefeti sebebiyle iskeleden ayrılamadı ama yağmurlu bir sonbahar akşamının romantizmine de engel olamadı.. Sarıyerli şairlerin şiirlerini okuduğu teknede Ramazan Gecenoğlu, Emin Turan, Yetkin Aröz, Ahmet Yalçın, Tuncay Dağlı, Aras Atbaş, Cemile Savaş, Ayşe Özkan, Şenel Gökçe, Ahmet Can Akyol, Emine Topçu ve Şerafettin Kaya yer aldı.

Hava muhalefeti konseri engelleyemedi 

Şiir teknesi programının ardından alanda konser verecek olan Serap Yağız ve Taner Öngür, bastıran yağmur nedeniyle konserlerini iptal etmek yerine Şiir Teknesi'nde halkla buluştu. Özgün türküler ve Anadolu-Rock tarzında söyledikleri eserlerle tekneyi dolduran yurttaşlara güzel bir akşam yaşatan ikiliye teşekkür plaketlerini Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem takdim ett.