Dr. Miyazaki’nin ismi Sarıyer’de ölümsüzleşecek | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Dr. Miyazaki’nin ismi Sarıyer’de ölümsüzleşecek

14.11.2011
Van’ı sarsan 5.6 şiddetindeki ikinci depremde yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Doktor Atsushi Miyazaki’nin ismi Sarıyer’de ölümsüzleşecek.

Van’ı sarsan 5.6 şiddetindeki ikinci depremde yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Doktor Atsushi Miyazaki’nin ismi Sarıyer’de ölümsüzleşecek.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Başkan Yardımcısı Seçkin Özdemir, Japonya’nın İstanbul Baş konsolosu Katsuyashi Hayashi’ye makamında taziye ziyaretinde bulundular. Görüşmede, Sarıyer’de bir Japon Bahçesi yapılması ve bahçeye hayatını kaybeden yardım gönüllüsü Dr.Atsushi Miyazaki’nin bir büstünün konulmasını planladıklarını Başkonsolos Katsuyashi Hayashi’ye sundular.

Taziye ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunan Hayashi, bununla birlikte yapımı planlanan Japon Bahçesi ve Dr.Atsushi Miyazaki’nin büstü için ayrıca büyük mutluluk duyduğunu ve bu konuyu Miyazaki’nin ailesi ile paylaşacağını da belirtti.
Hayashi ayrıca, ‘’Van’da hayatını kaybeden insanların yakınlarına tüm Japon halkı adına başsağlığı diliyorum’’ dedi.

Görüşme sonrası, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, basın mensuplarına bilgi verdiler. Oğuz Kaan Salıcı burada yaptığı açıklamada, Bayram Otel’i enkazında yaşamını yitiren Japon gönüllü Dr.Miyazaki için başsağlığı ziyaretinde bulunduklarını dile getirerek depremin uluslararası boyuta ulaştığına dikkat çekti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak 12 CHP’li Belediye Başkanı ile bölgeye giderek, yaptıkları yardımların afet bölgesine sağlıklı bir şekilde ulaşıp ulaşmadığını denetlediklerini ve maalesef ikinci depremin tamamen ihmalkarlıktan meydana geldiğini görmenin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

Japon Bahçesi ve Dr. Miyazaki büstünü, depremin acılarını hatırlatmak için değil, deprem gerçeğiyle sürekli yüzleşmek için inşa edeceklerinin altını çizen Başkan Şükrü Genç, bu uğurda çalışma gayreti içinde olduklarını ifade ederek, üzüntüler yaşayıp unutmaktansa kalıcı hatıralar ile ders almanın ve böylelikle felaketlerden korunmanın önemini vurguladı.