Depremzede kızlarımızı Van’a uğurladık | SARIYER BELEDİYESİ

Depremzede kızlarımızı Van’a uğurladık

18.01.2012
Van’daki depremin ardından, Baltalimanı Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde eğitimlerine devam eden ve okulun öğrenci pansiyonunda kalan 43 kız öğrenci, yarıyıl tatili dolayısıyla memleketlerine uğurlandı. Tatillerini memleketlerinde geçirecek olan depremzede öğrenciler, bu sürenin sonunda yeniden okullarına dönecek.

Sarıyer Kaymakamlığı, Sarıyer Belediyesi, Göz Nurunu Koruma Vakfı ve Fox TV’nin iş birliğiyle gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler, Sarıyer Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla havalimanına gitmeden önce okul bahçesinde arkadaşlarıyla vedalaştı. Veda anlarında Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Sosyal İşler Müdürü Rıza Öztürk, Göz Nurunu Koruma Vakfı yöneticileri ve Fox TV haber ekibi de oradaydı.

Yola çıkmadan önce, Göz Nurunu Koruma Vakfı’nca kız öğrencilere aileleri için hazırlanan hediye paketleri verildi. Sevinçleri gözlerinden okunan öğrenciler, Fox TV muhabirinin sorduğu soruları yanıtladı. Etkinlikte bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, depremzede yurttaşlarımızı ilk günden bu yana yalnız bırakmadıklarını ve Sarıyer Belediyesi olarak barınma, sağlık, eğitim gibi temel konularda yurttaşların gereksinimlerine yanıt vermek için çalıştıklarını kaydetti. Okul Aile Birliği üyeleri ise, bu süreçte büyük özveriyle çalışan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şakir Başkavak’a teşekkürlerini bildirdi.

15 gün sonra tekrar buluşmak üzere okuldan ayrılan öğrencilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı. Çoğunluğu 12. sınıf öğrencilerinden oluşan öğrenci grubu, 1 Aralık’tan bu yana Behçet Kemal Çağlar Lisesi’nde eğitim görüyor.