Demokratikleşme yolunda ilk çalıştay | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim   Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Demokratikleşme yolunda ilk çalıştay

21.06.2013
Sarıyer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü olarak Hollanda Başkonsolosluğu'nun desteği ile yürüttüğümüz "Sarıyer'deki Okullar Demokratikleşme Yolunda" adlı projenin ilk çalıştayı birlikte çalışılan pilot okulların katılımı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu'nun katkılarıyla gerçekleştirildi.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün koordinasyonunda proje ortakları olan İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi ve İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Dr. Natuk Birkan İlkokulu ve Ortaokulu’nun destekleri ile düzenlenen çalıştaya proje kapsamında birlikte çalışılan pilot okullardan Sarıyer İlkokulu ile Ortaokulu'ndan, Recaizade Ekrem İlkokulu ile Ortaokulu'ndan, Mehmet Sevim Ulusal İmam Hatip Ortaokulu'ndan ve Yeniköy İlkokulu ile Ortaokulu'ndan idareciler ve öğretmenler çalıştaya katılım sağladılar.

Sarıyer'deki demokratik okul kültürünün desteklenmesini konu alan projenin çalıştayında Sarıyer İlçesi'ndeki okullarda çocuk katılımını arttırmak için farklı ülkelerdeki modeller değerlendirildi. Çalıştay boyunca okullardan gelen öneriler çerçevesinde demokratik okul kültürünün en önemli göstergesi olan okul meclislerini aktif hale getirmek için üretilecek materyaller ve bunların içerikleri konusunda fikirler masaya yatırıldı.

Çalıştay sonunda 2013-2014 eğitim ve öğretim dönemi için proje kapsamında bir Öğrenci Anayasası ve okul meclislerinin işlevleriniyle sorumluluklarını tüm okula tanıtacak görsellerin hazırlanması hususunda kararlar alındı.