Demans ( Alzheimer ) hasta yakınları dertleşti | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Demans ( Alzheimer ) hasta yakınları dertleşti

16.01.2012
Demans ve özellikle Alzheimer odaklı seminer, hasta yakınlarını ve tüm ilgilileri konunun uzmanları ile buluşturdu.
Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Lions Klübü işbirliği ile planlanıp, Alzheimer Vakfı tarafından desteklenen seminer 14 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak  Alzheimer Vakfı'ndan Geriatri ( Yaşlılık ) Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Turan Işık ile Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Gülüstü Kaptanoğlu katıldılar.

Seminer, halk arasında bunama olarak bilinen Demans ve özellikle Alzheimer'lı hasta yakınlarını ve hasta bakımını sağlayan kişiler ile tüm halkımıza, uzmanlar ile buluşma fırsatı yarattı. Konu anlatımından çok soru-cevap şeklinde geçen buluşma, hasta yakınlarının yaşadıkları ve akıllarındaki tüm soru ve sorunlara cevaplar buldular. Teşhisi kadar tedavisi ve bakımı da zor olan bu hastalıkta, hastası ile aynı sorunları paylaşan hatta zamanla yıpranarak risk altında kalan yakınlarının demanslı hastalarına yaklaşımları, hijyen tutumlarından depresyona kadar bir çok önemli noktada yapılabilecekler değerlendirildi.

Sarıyer Belediyesi adına Başkan Yardımcıları Dr. Mustafa Tok ve Adnan Ayber'in de katıldıkları seminerde, "Lions Alzheimer Projesi" kapsamında hazırlanan kısa filmi izleyen tüm katılımcılar duygulu anlar yaşadı. Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi'nden Genel Yönetmen Nuray Marçak ile Lions yetkilileri Ayşen Ağma ve Nursen Çelikel'in öncülüğünde tüm Lions'ların coşkulu çalışmaları ile sonlanan seminerde başkan yardımcılarımız ile tüm katılımcıların, adlarına dikilen fidanların sertifikaları takdim edildi.

Başkan Yardımcılarımız Dr. Mustafa Tok ve Adnan Ayber ise konuşmalarında Sarıyer Belediyesi'nin toplumcu yaklaşımı ile vatandaşlarının hizmetinde olduğunu, tüm bu sıkıntılı anlarında onları kucaklamaya hazır olduklarını ve tüm hizmet yollarını ihtiyaç sahipleri için seferber edeceklerini belirttiler. Seminer, bu projenin devamı yönünde alınan prensip kararı ile, başladığı gibi coşkulu bir şekilde sona erdi.

"Lions Alzheimer Projesi" filmini izlemek için tıklayınız.

Unutmayalım;      

" Alzheimer hastaları sevginizi ve sabrınızı sınar "

" Onlar unutur, siz onları unutmayın "