Cumhuriyet coşkusu sabah saatlerinde başladı | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Cumhuriyet coşkusu sabah saatlerinde başladı

29.10.2012

Sarıyer’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu sabah saatlerinde başladı. Kaymakamlık binasındaki bayramlaşma seremonisiyle başlayan 29 Ekim kutlamalarında, ilçe protokolü buluştu. Ardından Şehit Mithat Yılmaz Caddesi’nde düzenlenen kutlamalara geçildi.
 

Kutlama töreninde öncelikle Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve İlçe Garnizon Komutanı Fatih Güneş, Sarıyerli öğrenci ve öğretmenlerin oluşturduğu bayram kortejini selamladı ve bayramlarını kutladı. Tebrik ve selamlama sonrasında Kaymakam Ömer Karaman bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında cumhuriyetle kazanılan değerlerin korunmasının önemine değinen Karaman, gelecek nesillerin en önemli görevinin bu değerlere sahip çıkmak olduğunu vurguladı.
 

Karaman’ın konuşmasını öğrencilerin okuduğu şiirler izledi. Temasını Cumhuriyet, yurt ve Atatürk sevgisinin oluşturduğu şiirlerin ardından, yine aynı temaların işlendiği resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri ilçe protokolünce verildi. Ödül takdimlerinden sonra Erzurum yöresinin baş barı oyunu sergilendi.
 

Törenin son bölümünde Vehbi Koç Vakfı Lisesi Öğrenci Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde bütün öğrenciler geçit resmini gerçekleştirdi. Son olarak, bando ve bayrak flamanın geçişiyle tören sona erdi. Coşku, akşam saatlerinde fener alayı ve konserlerle sürdü.