ÇOCUKLAR HAKLARINI SANATLA ANLATTI | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

ÇOCUKLAR HAKLARINI SANATLA ANLATTI

08.12.2017
Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Hakları Festivali’nin 4’üncüsü yapıldı. 2 gün süren festival kapsamında, Sarıyer Belediyesi 2. Uluslararası Çocuk Meclisi Bildirgesi yayınlandı.

Çocuklarla ilgili yaptığı etkinliklerle çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Sarıyer Belediyesi, Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) ve okullarda yürütülen çocuk hakları atölye çalışmalarının sonucunda hazırlanan 4.Çocuk Hakları Festivali gerçekleşti.  Ev sahibi çocuklar, hakları konusunda farkındalık yaratmanın önemini kendilerine ayrılan sahnede sanatla vurguladı. Festivalde bu yıl ilk defa Çocuk Hakları Sirki yer aldı. Haklarını; akrobasi, cambazlık, dans, palyaço, jonglörlük gibi eğlenceli performanslarla öğrenen çocuklar, etkinlikte keyifli bir zaman geçirdi.  

 

ÖRNEK OLMALI

 

Çocuklar tarafından hak temelli yazılan, çizilen, üretilen tüm projelerin sergilendiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu festivalde çocukların konuşmasının daha önemli olduğunu belirterek, “Dünyada ve ülkemizde bu olanakları bulamayan çocukların olduğunu unutmamak lazım. Buradan çıkacak sonuç bildirgesi bize örnek olmalı” dedi. Konuşmaların ardından; sergiler, dans gösterileri, illüzyon, çocuk hakları sirki, müzikal ve jonglör şov gibi etkinliklerle eğlenen çocuklara etkinliğin sonunda İz Hareketi tarafından kitap dağıtıldı. 

 

 

SARIYER BELEDİYESİ 2. ULUSLARARASI ÇOCUK MECLİSİ BİLDİRGESİ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ