Sarıyer TV
Sarıyer Belediyesi
contetns

Çocuk Şenliği’nde barış ve kardeşlik rüzgarı esti

22.04.2011
Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği “Sarıyer Belediyesi 6. Uluslararası Çocuk Şenliği”nin üçüncü gününde Bulgaristan, Kıbrıs, Azerbaycan, Makedonya ve Rusya’dan gelen yüzlerce çocuğun kendi ülkeleri ve yörelerine ait halk oyunlarını sergilediği gösterilerde barış ve kardeşlik rüzgarı esti.

Sarıyer Spor Salonu’nda gerçekleştirilen gösterilerde, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Çocukların dünyasında savaş yok. Çocukların dünyasında barış var, sevgi var. Bu sevgi ve barışı Sarıyer’e taşıdığınız ve ilçemizi çiçek bahçesine çevirdiğiniz için siz çocuklarımızın nazarında bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Coşkulu bir şekilde devam eden “Sarıyer Belediyesi 6. Uluslararası Çocuk Şenliği”nin üçüncü gününe konuk ülke çocuklarının yaptığı gösteriler damgasını vurdu. Ellerinde bayraklar ve rengarenk kıyafetleriyle barış yumağı oluşturan çocuklar bütün dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiler.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Bolu ve Artvin Yöresi Halk Oyunları Ekipleri’nin de katıldığı kutlamalarda, Bulgaristan, Kıbrıs, Azerbaycan, Makedonya ve Rusya’dan gelen çocukların gösterileri salonu dolduran yüzlerce kişiden büyük alkış aldı.

Çocuk Şenliği’ne, Başkan Şükrü Genç’le birlikte Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Kıbrıs Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip,  Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları, ilçe protokolü, Belediyenin Birim Müdürleri, Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile ilköğretim okullardan yüzlerce çocuk katıldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamaların sonunda Başkan Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin’le birlikte gösteri yapan gruplara çiçek vererek tek tek teşekkür etti ve toplu halde fotoğraf çektirdi.