Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı Atatürk Büstü’ne kavuştu | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Büyükdere Çelik Gülersoy Parkı Atatürk Büstü’ne kavuştu

10.11.2011
Büyükdere Güzelleştirme Derneği’nin öncülüğünde ve Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Atatürk Büstü, Çelik Gülersoy Parkı’nda törenle açıldı.

Büyükdere Güzelleştirme Derneği’nin öncülüğünde ve Sarıyer Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Atatürk Büstü, Çelik Gülersoy Parkı’nda törenle açıldı.

Dernek başkanı Kamil Çolak’ın, katkıları ve yardımları için Başkan Şükrü Genç’e teşekkür ettiği konuşmasıyla başlayan tören, Büyükdere’nin en eski sakinlerinden Hikmet Öziş’in konuşmasıyla devam etti.

Atatürk’ün İstanbul’a yaptığı ziyaretlerinde en fazla kaldığı yer olmasıyla ünlenen Büyükdere’nin, 10 Kasım gibi anlamlı bir günde Atatürk Büstü’ne kavuşmasının manidar olduğunu bildiren Öziş, konuşmasını Başkan Şükrü Genç ile Büyükdere Güzelleştirme Derneği’nin yönetici ve üyelerine teşekkür ederek bitirdi.

Başkan Yardımcıları Sevgi Atalay, Mustafa Tok, Gülperi Özdemir, Recep Yel, Mehmet Metilli ve Başkan Vekili Hayati Kaptanoğlu’nun da katıldığı törende, Ulu Önder’in söylemleri ve yaptıklarını tekrar etmekten başka bir işe yaramayanların Atatürkçü olamayacağının altını çizen Başkan Şükrü Genç, yakın zamanda meydana gelen ve milletçe üzüntüsünü duyduğumuz Van depremine atıfta bulunarak ‘’Atatürkçülük, depremden sonra konuşmakla değil, depremin yarattığı felaketi önceden ortadan kaldırmakla olur’’ dedi.

Çelik Gülersoy Parkı’nın geç de olsa güzel bir büste kavuştuğunu dile getiren Başkan Genç, ‘’Emeği ve gayreti geçen herkese teşekkürlerimi sunarım’’ dedi.

Tören, Başkan Şükrü Genç ve Hikmet Öziş’in birlikte kurdeleyi kesmesi ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.