Buruk kutlama | SARIYER BELEDİYESİ
İletişim  
Sarıyer Belediyesi
contetns

Buruk kutlama

24.11.2011
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resmi kutlama Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resmi kutlama Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen programla gerçekleştirildi.

Van’da meydana gelen depremde yitirdiğimiz şehit öğretmenlerin anıldığı buruk kutlamaya Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Gen
ç, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mustafa Kemal Akçay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celâl Yılmaz Gültekin, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, Sosyal İşler Müdürü Rıza Öztürk, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özlem Aydoğan, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Acar, İlçe Nüfus Müdürü Sevgi Arıkan, öğretmenler, eğitim emekçileri ve öğrenciler katıldı.

Van’daki depremde aramızdan ayrılan 75 öğretmenin anısına hazırlanan barkovizyon gösterisiyle başlayan programda, emekli öğretmenler adına veda konuşmasını İMKB Tuncay Artun İlköğretim Okulu’ndan geçtiğimiz eğitim döneminde emekli olan Ümit Çağdar yaptı. Çağın değişen koşulları nedeniyle öğretmenlerin kendilerini sürekli yenilemesi gerektiğini belirten Çağdar, “İşte bu yüzden öğretmenlik, hiç bitmeyen bir öğrenciliktir.” dedi. Daha sonra Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celâl Yılmaz Gültekin bir konuşma yaptı. Konuşmasına “24 Kasım Öğretmenler Günü demek, Başöğretmen Atatürk’ün düşüncelerinin bütün öğretmenlerce benimsenmesi ve yaşanması demektir” sözleriyle başlayan Gültekin, “Öğretmenler Günü bunun için çok önemli. Öğretmenlik mesleği, insanı yetiştiren bir meslek; öğretmenlik mesleği ülkü mesleği… Atatürk, Kütahya’da yapmış olduğu bir konuşmada, ‘İki önemli ordu var: Biri askeri ordu, diğeri eğitim yani irfan ordusudur’ diyerek; öğretmenlerin hayati önemine vurgu yapmıştır” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin’in ardından kürsüye gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç konuşmasına, “Bugünlerde herkes bir şeyler için özür diliyor. Bense, bizleri yetiştiren sevgili öğretmenlerimize karşı görevimizi yapamadığımız, taşın toprağın altında bıraktığımız için özür diliyorum” diyerek başladı. Sözleri alkışlarla kesilen Genç, konuşmasının devamında “Yönetici olarak, yurttaş olarak görevimizi yapamamışız. 75 ya da 5 ya da 1 kişi, hiç fark etmiyor. Bu enkazlar cehaletin sonucu. Demek ki, siz öğretmenlerin değerinin, öneminin bir kez daha anlaşılması lazım. Önemli olan Öğretmenler Günü’nün kutlanması değil; önemli olan ülkenin geleceğine yön veren bu meslek grubuna, ülkenin en ücra köşesine hiç çekinmeden giden bu eğitim emekçilerine, sevgili arkadaşlarımıza, kardeşlerimize sahip çıkmaktır, onların, görevlerini en iyi şekilde yapmalarını sağlamaktır. Atatürk’ü sevmek, öğretmenlerle beraber yaşamaktır. Sonuçta sizlerin yetiştirdiği biz yöneticiler, sorumluluklarını bilip görevlerini yerine getirmek zorundadırlar” dedi. Öğretmenlerin, yaşamın içinde en önde tutulması gerektiğine işaret eden Genç, sözlerini “Sizlere çocuklarım için, kendim için, ülkem için, yurttaşlarım için teşekkür ediyorum” şeklinde tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Öğretmenler Günü Mesajı okundu. Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin okuduğu şiirin ardından emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celâl Yılmaz Gültekin tarafından takdim edildi. Öğretmenler Günü konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri yine Genç ve Gültekin tarafından verildi. Stajyer öğretmenlerin yemin töreniyle devam eden program, Hüseyin Kalkavan Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin Karadeniz folklor gösterisi ve Sarıyer Halk Eğitimi Merkezi üyelerinin klasik Türk müziği dinletisiyle sona erdi.