BOLCA DUA BOLCA DİLEK | SARIYER BELEDİYESİ

BOLCA DUA BOLCA DİLEK

06.05.2019
Baharın gelişini simgeleyen ve her yıl mayıs ayında çeşitli etkinliklerle kutlanan Hıdırellez, Sarıyerlileri Bolca Nine’ de bir araya getirdi. Geziye katılan Sarıyerliler dua edip lokmalarını dağıttı.

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Mutlu Köyü’nde, insanların adak ve dilek ziyaretlerine açık olan Bolca Nine Türbesi bu yıl da yüzlerce Sarıyerliyi ağırladı.  Sarıyer Merkez’den hareket eden Sarıyer Belediyesi’ne ait 28 otobüs, 2,5 saatlik bir yolculuğun sonunda Babaeski’deki Bolca Nine Korusu’na geldi.

Türbe ziyaretinde dua edip, lokma dağıtan vatandaşlar, Mutlu Köyü’nde gerçekleşen kutlamalara da katıldı. Sarıyerliler, yolculuğun yorgunluğunu mesire alanında yapılan piknikle attı. Ziyaretini tamamlayan vatandaşlar, Edirne’nin tarihi yapılarını ve çarşılarını da gezdikten sonra Sarıyer’e döndü.